Velg små fliser


En av de største fordelene med å velge små fliser er at du får uendelig mange muligheter til å mikse og matche med farger, formater og former. Bruk flisene til å lage personlige og unike mønstre som frisker opp hjemmet ditt!

Det finnes mange ulike formater å velge mellom. Du kan få så lite som 1×1 fliser, og opp til mer vanlige formater som 5×5, 10×10 og 15×15. Alle disse formatene kan brukes på både bad og kjøkken, og fungere som en kontrast til resten av interiøret.

Enebolig Kjelsås, Oslo. Mutina Tex.

Små fliser på badet

På badet kan det være veldig passende å ha mindre fliser i dusjsonen. Det er mange fordeler med denne løsningen fremfor større formater, spesielt med tanke på det anbefalte kravet til fall mot sluket. I dusjsonen, ca 1 meter radius rundt sluket, skal fallet være på 2% eller 1:50, for best mulig avrenning og minst mulig fare for fuktskader. Det kan være vanskelig å få til dette med flis i større formater, særlig hvis du tar utgangspunkt i et rundt sluk. Da kan det være et godt alternativ å velge mindre fliser som er lettere å tilpasse til krav og anbefalinger.

Små fliser på kjøkkenet

På kjøkkenet kan små fliser være en kjempegod løsning til veggen over kjøkkenbenken. Avhengig av hva slags format, form og farge du velger kan små fliser på kjøkkenveggen gi alt fra et klassisk til et landlig preg. Med glassmosaikk er det heller ikke alltid nødvendig med fugemasse, og på den måten er det veldig enkelt å få det til selv.

Stort utvalg former

Noe av det som er så morsomt med små fliser er at de kommer i så mange ulike former. Du kan få alt fra firkantede og runde, til heksagonale fliser. Med disse valgmulighetene får du blant annet muligheten til å kombinere organiske former med mer industrielle uttrykk. Her ser du hvordan heksagonale fliser skaper en god kontrast til det industrielle preget betongveggen gir i en enebolig på Tåsen i Oslo.

Mutina tex olive.

Les mer om hvordan fliser kan bidra til at naturens organiske former får plass i hjemmene våre her.

Bryter med helheten

Små fliser fungerer godt i kombinasjon med større fliser. Dekk halvparten av veggen med små fliser og sørg for at rommet blir dynamisk og levende. Bruk av fliser i deler av rommet kan også være en god løsning for mindre boliger fordi man kan bruke det for å dele inn boligen i flere soner uten å måtte sette opp vegger som ødelegger romfølelsen.

Usikker på om små fliser passer ditt hjem?

Å flislegge deler av hjemmet er en stor investering både når det gjelder tid og penger. Derfor er det viktig å tenke nøye gjennom hvilke fliser som passer best til helheten i ditt hjem før du gjør investeringen. Hvis du er usikker på hva du burde velge, må du gjerne ta turen innom din nærmeste FagFlis-butikk og spørre noen av våre fagfolk om tips og råd. Vi hjelper deg gjerne med å finne den flisen som passer best til ditt hjem og til ditt bruk.

Finn din butikk

FagFlis har butikker i hele landet. På vår hjemmeside finner du en oversikt over alle våre butikker og kontaktinformasjon til butikken. Finn din nærmeste butikk her, og se flisene våre i spennende og kreative miljøer!

Vi har også en inspirerende og levende instagram-profil, hvor vi stadig legger ut bilder av hva som rører seg i flisenes verden. Følg oss på instagram og få oppdatert informasjon om trender og nyheter her!

Fagflis