Vedlikeholdsfritt gulv til terrasse og balkong


Frostsikre, keramiske fliser trenger hverken olje eller beis, og du får et vedlikeholdsfritt gulv som holder seg like pent år etter år. Flisene kan legges på dekke, plen eller grus, eller på pidestaller («føtter») på terrasse og balkong.

Keramiske fliser gir et vedlikeholdsfritt gulv

20mm tykke frostsikre fliser finnes i et stort utvalg farger. Fra lyse og sarte nyanser til mellomtoner og mørke farger, her er det noe for ethvert uteområde. Flisene kommer i forskjellige store formater som 60×60, 60×120, 80×80 med mer.

Utendørs er det viktig med frostsikre fliser, og våre utefliser har et vannoppsug under 0,5%. I praksis er dette en tett overflate, og hverken vann eller annet søl trenger inn i flisen. Den holder seg like pen år etter år, og du trenger ikke bruke etterlengtede vårdager på vedlikehold av overflaten. Keramiske fliser er et hardbrent materiale som ikke endrer karakter over tid, og flisene vil ikke bli bleket eller skjoldete av sollys.

Når du skal velge fliser til din terrasse eller balkong bør du tenke på solforhold der flisen skal ligge. Mørke farger blir mye varmere enn lyse, og på fliser er ikke dette noe unntak. På solrike områder bør du derfor styre unna de mørkeste fargene.

Fliser for utendørs bruk er enkle å vedlikeholde. I praksis trenger de ikke annet enn normal rengjøring med klut eller høytrykksspyler. I og med at flisene er tette skal de ikke impregneres, oljes eller behandles på noen måte og du sparer dermed mye tid hver sesong.

Finn inspirasjon til din terrasse, balkong eller uteområde her.

 

Illustrasjon av flislagt uteområde

Mirage EVO/2

Flisene legges direkte på pidestaller («føtter») fra Buzon

For å legge fliser som systemgulv – uten lim og fug – bruker du pidestaller, ofte kalt «føtter». I hovedsak benyttes føtter med fast eller justerbar høyde. Føttene med fast høyde kan ikke justeres og vil ha en jevn høyde på 12mm, og disse egner seg best der underlaget er helt plant, stabilt og uten ujevnheter. Justerbare føtter kan heves og finjusteres, og dersom underlaget har en helning eller er ujevnt vil denne typen føtter være mest hensiktsmessig. Høyden på de justerbare føttene er fra 18mm og oppover.

På denne videoen kan du se hvordan et flislagt gulv med pidestaller blir til (YouTube).

 

På toppen av alle føtter er det avstandsstykker som angir fugebredde. Som standard ligger denne bredden på ca 3mm. De åpne fugene mellom flisene gir overflatevann mulighet til å renne vekk fra flisgulvet.

Det er mange fordeler med hevede gulv. Fliser på pidestall monteres uten bruk av lim og fug, og du risikerer ikke frostspreng i limet. I og med at flisene ikke er limt vil de også kunne fjernes ved behov for enkel tilgang til underkonstruksjonen. Når du er ferdig løftes de bare på plass igjen. Dersom du bor på værutsatte områder med mye vind finnes det også mulighet for å forankre flisene.

Buzon-systemet har et stort utvalg av spesialdeler for montering mot vegg, ved trapper og repos, opptrinn og kanter. Vi hjelper deg å finne den riktige løsningen til ditt prosjekt.

Se det komplette sortimentet av pidestaller fra Buzon her

flislagt terrasse med fliser på føtter

Justerbar pidestall fra Buzon

Vil du vite mer?

I våre butikker kan du se et stort utvalg frostsikre fliser. Der får du god hjelp av våre dyktige kollegaer slik at du kan planlegge din nye flislagte terrasse. Du finner alle våre butikker her.

Vi deler også inspirasjon, tips og nyheter på våre profiler i sosiale medier. Følg oss på Facebook, Instagram og Pinterest for mer spennende innhold.

 

Terrasse og hage med frostsikre fliser.

Drømmehage! Frostsikre fliser med 20mm tykkelse fra serien Mirage Nyuma NY03

Utendørs terrasse med frostsikre fliser

Vedlikeholdsfritt gulv med fliser fra serien Mirage Lemmy LY03

Fliser lagt i grus

Fliser i størrelse 60x60cm lagt i grus

Terrasse med frostsikre fliser og murvegg

Terrasse med 20mm flis fra Mirage Silverlake SK02

Uteområde med frostsikre fliser i format 60x120

Store fliser med tykkelse 20mm i format 60x120cm. Flisen heter Mirage Silverlake SK03

Utendørs terrasse med 20mm frostsikre fliser

Mirage Name NE21

Fagflis