Hjørnefliser


Er du litt lei av silikonen i hjørnet? Hjørnefliser gir deg sømløse overganger mellom gulv og vegg, fra vegg til vegg eller rundt hjørnekasser. Her viser vi deg hva det er og hvordan du kan bruke hjørneflisene i dine prosjekter.

Hva er hjørnefliser? 

Hjørnefliser er 3D fliser, formstøpt for å benyttes i toveis og treveis hjørner. Produsentene har forskjellige tilnærminger til utforming av flisene, og det er flere løsninger å velge blant. Nederst i artikkelen finner du linker til våre kolleksjoner med hjørnefliser.

Hjørneflisene er en forlengelse av en «vanlig» kolleksjon med fliser, slik at du kan designe komplette løsninger i dine prosjekter. Mange har nok sett flisene brukt som overgang mellom gulv og vegg – en vanlig løsning spesielt i offentlige garderober som skal tåle tøffere bruk enn et vanlig baderom. Men – flisene har mange flere bruksområder, og de kan like gjerne benyttes på kjøkken, på peisen eller på bardisker og resepsjonsdisker i offentlige rom.

Dette kjøkkenet er pusset opp med integrerte hyller, flislagt med hjørnefliser. Se bildene her. 

 

Hjørnefliser fra kolleksjonen Mutina DIN

Hjørnefliser fra serien Mutina DIN. Flisene produseres både med matt og blank utførelse.

Solide hjørner uten silikon og hjørnelister

Flislagte hjørner har mange fordeler, og en av de er nettopp styrken. Den tradisjonelle mykfugen i et innvendig hjørne må vedlikeholdes, og over tid kan de bli misfarget og miste elastisitet. I garderober og områder med høyere påkjenning er dette særlig viktig, og flislagte hjørner gir en vedlikeholdsfri og sømløs overgang.

Utvendige hjørnefliser gjør kantene mindre sårbare og flisen snor seg elegant rundt hjørnet. Du slipper også jobben med å gjære flisene eller bryte av hjørnet med en påmontert hjørnelist, og hjørnet holder seg like fint år etter år.

Fliser med hjørnestykker egner seg like godt på bad og garderober som over kjøkkenbenken, på en bardisk eller en peis. Kolleksjonene tilbyr et variert utvalg former, og overflaten kan være helmatt eller blank.

I noen tilfeller kan det allikevel være nødvendig med silikon for å ivareta bevegelse mellom forskjellige materialtyper og underlag. Din håndverker vil kunne rådgi deg på ditt prosjekt.

 

Interiør på kjøkken med flislagt vegg. Over fisene er det trespiler.

Mutina DIN – Kjøkken i Oslo med flislagte hyller. Se alle bildene under prosjekter/privatboliger/

 

Vær kreativ med hjørnefliser

Hjørnestykker gir mange designmuligheter, og ikke bare på badet. Alle hjørner kan flislegges, om det er en peis, en kjøkkenbenk, en pidestall eller et bord. Andre typer rom med høyere påkjenning, for eksempel barer og restauranter, bruker ofte keramiske fliser som en solid kledning på utsatte områder. Puben Laboratoriet har flislagt hele fronten på bardisken med grønne fliser fra TopCer, og hjørnet er dekket med hjørnefliser. Se bildene her. 

Tips! Hjørnefliser i dusjnisjen gir enklere vedlikehold i kriker og kroker. Tilpass størrelsen på dusjnisjen etter flisene og få en nisje helt uten silikon i hjørnene. 

Flislagt bordplate med hjørnefliser på kanten.

Mutina DIN Rose – flislagt bord med hjørnefliser

3 kolleksjoner med hjørnefliser

 

Mutina DIN

DIN er designet av Konstantin Grcic, og serien er inspirert av etterkrigstidens arkitektur i Berlin. Modulformater gir fleksible løsninger der farger og størrelser kan kombineres etter ønske. Flisene produseres i 8 farger og 4 formater, i tillegg til 6 forskjellige hjørnestykker. Hjørnestykkene fås i både blank og matt utførelse.

TopCer

Gjennomfargede fliser i høy kvalitet. Flisene fra TopCer har en matt og tørr overflate og kommer med et stort fargekart. 3D flisene produseres i en rekke varianter, med alle nødvendige spesialstykker for et sømløst design.

DTile

DTile produserer glaserte fliser med et fargekart på 20 farger. I tillegg til 2D og 3D fliser inneholder kolleksjonen det de kaller «funksjonsfliser» –  keramiske fliser som fungerer som ventilasjonsdeksel, håndkleknagg, toalettrullholder og mye mer.

 

Vil du vite mer?

I våre butikker kan du se flisene i spennende og kreative miljøer. Der får du god hjelp av våre dyktige kollegaer slik at du kan designe ditt drømmeprosjekt. Du finner alle våre butikker her.

Vi deler også inspirasjon, tips og nyheter på våre profiler i sosiale medier. Følg oss på Facebook, Instagram og Pinterest for mer spennende innhold.

 

Kjøkken med flislagt benk og vegg, og innvendige hjørnefliser i overgangen.

Flislagt kjøkkenbenk og vegg. Utvendige hjørnefliser er brukt på benkens forkant, og innvendige hjørnefliser gir en sømløs overgang mellom benk og vegg. Flisene heter DTile Color 42 Plum.

Flislagt objekt med hvite hjørnefliser

DTile – komplett kolleksjon med 2D og 3D fliser

Grønn servant flislagt med Mutina Din hjørnefliser

Mutina DIN Green og Light green – flislagt servant med hjørnefliser.

 

Fagflis