Trender til badet i 2020


I dag krever vi mye av et baderom. Rommet skal være en forlengelse av huset, inngi ro og velvære og være avslappende. Det skal helst være praktisk og vakkert samtidig, være enkelt å vedlikeholde og tidsriktig uten å gå av moten de første årene.

Bad er gjerne kledd i fliser, og flisvalget har dermed mye å si for stemningen. Trendene rundt fliser beveger seg ikke like raskt som i andre deler av interiøret. Heldigvis, for vi ønsker ikke å pusse opp badet annet hvert år. Det er heller ikke bare èn trend som gjelder, så blant alt som rører seg skal det være mulig for de fleste å finne noe som passer til nettopp ditt hjem og din egen stil. Nedenfor har vi tatt frem fire vakre trender til våtrommet i 2020.

Blå toner

For et par år siden begynte de blå flisene å bli etterspurt. Det er nok ikke tilfeldig for blant annet Jotun hadde vakre blåfarger i sine fargekart. Blått er en rolig farge som er veldig behagelig å ha på baderommet, den føles ren og gir assosiasjoner til vann og harmoni. 

De siste årene har vi stort sett brukt blå fliser på mindre områder som i dusjen eller på kjøkkenveggen, men fremover vil vi nok se flere helt blå baderom. Store, blå fliser kan gjerne kombineres med fondvegger i fiskebeinsmønster eller andre små veggfliser, og de dempede blåfargene blir slående vakre sammen med lyse nordiske tresorter.

Se mer: To bad med blå og grønne veggfliser på Nøtterøy 
Interiørtrender 2020 med blå fliser til baderom

Blå fliser til gulv og vegg

 

Terracotta og varme nyanser

Vi snakker om rosa og nyanser av cotto, disse varme, stødige fargene som får tankene over på eksotiske reiser og late dager. Bruk de på en eller flere vegger eller flislegg gulvet med store formater. Uansett hvordan du bruker fargene vil de i alle fall gi deg en vakker start på dagen.

Rosa og cottofarger som fondvegg vil vi nok se mer av fremover, og det finnes et stadig voksende utvalg.  Veggflisen Biscuit har en supermatt overflate og kommer i flere utførelser, blant annet en buet 3D flis. De eksklusive flisene Tierras fra Mutina kombinerer forskjellige terracottafarger i moderne mønster. Årets nye serie fra Cir er Materia Prima med et godt utvalg glaserte fliser.

Flisen på bildet under er fra tyske Porcelaingres Color Studio.

Bad med fliser i cottofarger

Porcelaingres Color Studio

Les mer: Unike, vakre og helt spesielle – ikke gå glipp av disse flisene!

 

Grå fliser og mørke bad

Fra de forsiktige gråtonene vi startet med har vi nå blitt litt mer vågale i valget av grå fliser. Det fine med gråtoner er at de lett kan kombineres med andre fliser for å lage soner, stemning og en helt egen stil. De grå flisene må gjerne være store og vi ser at valget oftest faller på grå fliser med sjatteringer som minner om betong. Fugemassen er gjerne ton-i-ton med flisen. 

Valg av samme flis på alle flater vil vi fortsette med, og med dype gråtoner får du et rolig baderom du har lyst til å være lenge i. De varme gråtonene gjør seg også veldig godt sammen med baderomsinnredning i treverk, detaljer i kobber og grønne planter.

Bli inspirert av disse mørke badene:
Baderom i Tønsberg
Baderom i Ålesund
Baderom i Porsgrunn

 

Baderom inspirasjon med grå fliser 2020

Grå fliser til badet

Terrazzo

Terrazzo har tatt helt av de siste årene. Dette vakre materialet med naturlige steinsorter og sement kommer i et stort utvalg farger, med store og små spetter og i et utvalg av størrelser. Ulempen med terrazzo er at det ikke er like godt egnet på baderom, spesielt i våtsoner. I 2018 og -19 fikk vi mange nye alternativer av keramiske fliser inspirert av terrazzo, og nettopp disse flisene egner seg veldig godt på bad. De er også et godt alternativ til gangen om du ønsker et helt vedlikeholdsfritt gulv.

Under kan du se fliser fra serien Cæsar Autore. Denne flisen er i en kvalitet som kalles porcellanato. Det vil si at den er veldig hard og tett og godt egnet til alt fra våtrom og entreer til offentlige rom som kafeer, næringsbygg og butikker.

Les mer: Porcellanatofliser for private og offentlige rom
Fargekart med keramisk flis som ser ut som terrazzo

Terrazzofliser fra Cæsar

 

Finn inspirasjon

På våre inspirasjonssider finner du et stort utvalg bad i forskjellige stiler og fargekombinasjoner. Se vår baderomsinspirasjon her. 

Vi har også en inspirerende og levende instagram-profil, hvor vi stadig legger ut bilder av hva som rører seg i flisenes verden. Følg oss på instagram og få oppdatert informasjon om trender og nyheter her!

Fagflis