Porcellanatofliser for private og offentlige rom


Betegnelsen porcellanato brukes på fliser som er hardbrente og meget tette. Tetthet beskrives med vannoppsug, og denne verdien skal ligge under 0,5%. Porcellanatofliser har høy kvalitet, egner seg brukt til både private og offentlige bygg og kan legges på gulv og vegg. I og med at vannoppsuget er lavt er også flisen frostsikker.

Fliser på gulv i offentlige områder burde ha en kvalitet tilsvarende porcellanato. Dette for å unngå riper og skader i overflaten samt for å være trygg på at gulvet tåler belastningen. På denne siden kan du se våre prosjekter, og du vil finne mange eksempler på slike gulv.

I private hjem trenger du ikke ha like høy kvalitet da påkjenningen her er vesentlige mindre, men det er ingen ulempe å velge denne kvaliteten. Skal flisene brukes utendørs må de være frostsikre og vil derav være porcelenato.

Trenger du dokumentasjon for dine materialvalg? I vår Miljøhåndbok finner du informasjon om EU Ecolabel, EPD og Green Building Council (BREEAM-NOR) samt miljødokumentasjon på våre produkter.

 

Mirage

Her finner du fliser som egner seg til de aller fleste formål og de kan brukes på gulv og vegg. Mirage produserer hovedsakelig store formater men seriene har ofte tilhørende mosaikk til bruk i f.eks dusj. Flere av seriene produseres også i gigantformat med størrelser opp til 3200mm. Flisene har høy kvalitet og kan brukes i både private hjem og offentlige bygg. Designet spenner over alt fra betong, marmor, metall, treverk og stein. 

Mirage jobber kontinuerlig for en miljøvennlig og bærekraftig produksjon der deres produkter skal ha lav påvirkning på miljøet gjennom hele sin livssyklus. De har sertifiseringer som LEED, EU IPPC, EU Ecolabel, GBC med mer.  

Mirage har EPD (Miljødeklarasjon).

Prisnivå: moderat til eksklusivt

Italienske fliser til gulv og vegg

Cæsar

Cæsar produserer fliser til privat og offentlig bruk, hovedsakelig store formater men gjerne med tilhørende dekor og mosaikk. Formatene spenner fra små fliser til nesten tre meter lengde. Fabrikken kjennetegnes av høy kvalitet og stort utvalg. De designer fliser med betong, marmor, treverk, stein og metall som inspirasjon. 

Cæsar har miljøsertifieringer som ISO14001, EU Ecolabel og LEED med mer. 

Cæsar har EPD (Miljødeklarasjon).

Prisnivå: moderat til eksklusivt

Gulv og veggfliser med høy kvalitet

Pavigres Grupo (Grespor)

Pavigres er en portugisisk produsent av porcellanatofliser. De lager store formater med et variert utseende. Flere av Pavigres sine serier er mye brukt i offentlige bygg da de har meget høy slitestyrke og konkurransedyktige priser. 

Modulserien Pav21 består av ensfargede fliser i formater fra 10×10 og opp til 60×60 cm. Serien har et stort utvalg av tidsriktige farger.  

Pavigres er miljøsertifisert med ISO14001.

Pavigres (Grespor) har også EPD (miljødeklarasjon).

 

Prisnivå: rimelig til moderat

Fliser egnet for gulv og vegg

Porcelaingres

Tysk produsent av storformatfliser. Høy kvalitet, et variert utvalg av overflater og tidsriktige farger. Deres hovedfokus er produksjon av storformat porcelenato, og flere av seriene kommer i tykkelser helt ned til 6mm. 

Porcelaingres har et sterkt fokus på miljø og legger stor vekt på bærekraftighet i sin produksjon. De følger internasjonale standarder og har blant annet sertifikater for LEED og BREEAM. 

Prisnivå: moderat til eksklusiv

Store fliser i høy kvalitet, egnet for gulv og vegg

VitrA

Tyrkisk fabrikk med et stort utvalg. I sitt sortiment kalt Nature har de et godt utvalg serier med porcellanatokvalitet. Flisene egner seg til både private og offentlige rom og trekker inspirasjon fra stein, marmor, betong og treverk.  

Vitra Pro er en av deres største serier. Denne er modulbasert og har et bredt utvalg av farger og formater. Her finner du ensfargede fliser med porcelenatokvalitet ned i mosaikkformat.

VitrA har miljøsertifisering iht ISO 14001 og følger internasjonale standarder i sin produksjon. 

VitrA har EPD (miljødeklarasjon – Porcelenato NS EN 14411 B I a).

Prisnivå: rimelig til moderat

Flisene kan brukes i private hjem og offentlige miljøer

Mutina

Mutina er en trendsetter. Ved å bruke anerkjente designere i sitt program skaper de helt nye uttrykk på keramiske fliser. Flisen skal være en del av interiøret i stedet for å holdes som en nøytral bakgrunn. Den skal komplimentere, utfordre og  utforske. Flisene egner seg til private og offentlige miljøer og er elsket av interiørarkitekter og designere verden over.

Mutina  holder seg som regel i en nøytral fargeskala og jobber frem sine design rundt form og tekstur.

Prisnivå: eksklusivt

Designfliser fra Italia

 

Kontakt oss

Våre butikker har et stort utvalg og mange flotte utstillinger å se på. Finn din butikk her. 

Fagflis