Fliser med mønster


For noen år siden kom mønstrene for fullt også i flisverdenen. Trenden har vedvart og det finnes nå et rikt utvalg fra veldig mange leverandører. De fleste mønstrede fliser kommer i klassiske formater som 20×20 cm, men vi har også noen i formater opp til 60×60. I denne artikkelen trekker vi frem noen utvalgte serier, og finner du ikke akkurat det du ser etter her er det greit å vite at vi har mye mer. 

Sottocer Lamoral 

Mønsteret til høyre på bildet nedenfor kalles ofte kompassrose. Den gjør seg spesielt godt i klassiske leiligheter og hus, gjerne kombinert med tøffe panelvegger eller dypere veggfarger. Alle flisene er like slik at mønsteret blir gjentakende over hele gulvet. 

Mønsteret til venstre heter Helix, en enklere mønsterflis kun bestående av to farger. Velg mørk bakgrunn med hvitt mønster eller hvit bakgrunn med mørkt mønster. Egner seg godt i strammere og mer minimalistiske interiør. Hva med å bruke flisen over kjøkkenbenken? 

Klassisk kompassrose og minimalistisk mønster.

Mutina Azulej

Azulej har et stort utvalg av mønster og farger. Den er laget for å kunne mikse sammen mønstrene og skape unike overflater i ethvert rom. Serien kommer med tre hovedfarger. Hver farge har 9 forskjellige enkeltmønster å velge mellom i tillegg til en ensfarget hovedflis og en stor mønstermiks. 

Denne serien passer godt til mange forskjellige stiler. Bruk den som en kontrast i et minimalistisk interiør, komplimenter et fargerikt interiør eller la den gli inn i et klassisk eller rustikk design. Med andre ord, her er det bare å sette av kvelden. Legg flisene i rader, lag felt og rammer, lag din egen miks eller hold deg simpelthen til ett mønster. Flisen holder høy kvalitet og kan brukes både som gulvflis og veggflis. 

Trendy fliser med mønster, grafisk design.

Trenger du mer inspirasjon? Følg oss på Instagram!

 

Cir Biarritz Waikiki

Denne serien har en litt annerledes tilnærming. Den leveres i fem hovedfarger som alle har et rikt spill av nyanser mellom seg. Det vil si at gulvet for eksempel ikke blir ensfarget sandfarget, men at variasjon i nyanser mellom flisene gir gulvet et levende og naturlig utseende. 

Med Biarritz Waikiki får du i tillegg et mønster i overflaten. Mønsteret er svakt, mer som en sjattering, med et grafisk preg. Flisen passer godt i lune, rustikke miljøer som hytter, gamle hus og røffe miljøer.

Mønstrede fliser, rustikk overflate.

Self More

Ser du etter tydelige og historiske mønster kan More være serien. Flisene er 20×20 cm og kommer i hvit/grå/sort-skala og gamle blå og rødbrune farger. Sarte, florale mønster eller tydelige linjer, her finner man noe for de fleste hjem.
Flisene danner mønster når de settes sammen slik at gulvet får et jevnt uttrykk. 

Klassiske og historiske fliser med mønster.

Vil du se mer? Finn din butikk her! 

 

Quintessenza Alchimia

Hexagon-flisene Alchimia kommer med to variasjoner i mønsteret. Velg det klassiske, repeterende mønsteret Elisir eller den utradisjonelle miksen Ars. Overflaten er matt og tørr, fargene er behagelige og nøytrale. Serien har også tilhørende fliser uten mønster, så her kan du mikse forskjellige uttrykk i flere rom. 

Italienske hexagonfliser med mønster

 

41zero42 Sunday

Like lekent som en dag på stranden, det er hva serien Sunday byr på. Dette er flisen for den vågale, og med sine tidsriktige farger passer den perfekt inn i moderne, fargerike interiør. Flisene kommer i format 20x20cm og er rettskåret for en stram finish. Her anbefaler vi å bruke lyse fuger for å holde fokuset der det skal være, nettopp på det lekne mønsteret.

Italienske fliser med lekne mønster.

 

 

Fagflis