Fliser til baderom


De aller fleste keramiske fliser kan legges på badet, men det kan være noen forbehold. Gulvfliser i format under 20×20 kan legges på et helt gulv med fall. Ønsker du store formater også på gulvet er det viktig å ha en dialog med håndverker om dette da det være nødvendig å gjøre et annet forarbeid eller for eksempel velge mosaikk i dusjen.

Før du hopper inn i jungelen av fliser kan det være lurt å ha en ide om hva du liker. Bruk internett til å finne inspirasjon, Pinterest og Instagram er gode kilder. Lagre bildene du liker slik at du kan se om du finner en rød tråd. Ønsker du lyst eller mørkt? Harde kontraster eller dust og sobert? Romatisk eller tøft? Når du har funnet stilen kan du gå mer detaljert til verks ved å finne materialer og produkter. Ta gjerne med deg bildene og inspirasjonen til våre butikker så vil vi hjelpe deg å finne flisene som passer til.

Finn inspirasjon til prosjektet ditt på våre inspirasjonssider!

VitrA

Ønsker du rene overflater, mindre formater og ensfargede fliser? Se på VitrA Pro Color. Denne serien har et stort utvalg av farger og størrelser. Serien er også modulbasert hvilket betyr at du kan mikse forskjellige formater og de vil allikevel passe sammen. 

Miniworx er en annen serie fra VitrA som tar utgangspunkt i 5 farger. Her får du hexagonfliser, fiskebensmønster og en rekke andre spennende varianter ferdig montert på ark. Legg merke til fugefargen: Ved å ha litt kontrast til flisfargen kommer formen på flisene bedre frem. Ønsker du et roligere uttrykk velger du en fug nærmere flisens farge.

Prisnivå: rimelig til moderat

Gulvfliser og veggfliser i hexagon, fiskeben eller mosaikk.

VitrA Miniworx

Pavigres

Pavigres fører blant annet Pav21, en modulbasert serie hvor du kan mikse farger og formater på samme rom. Serien er helt ensfarget med et stort utvalg tidsriktige farger. Flisene kommer både som glasert veggflis (blank), glasert gulvflis (matt) og gjennomfarget porcelenato.

En annen god serie er Minos. Dette er en meget sterk flis med et rolig mønster. Serien kommer i forskjellige grå nyanser, samt beige og duse bruntoner og utvalget i formater er fra 5×5 og opp til 60×60. Natural (matt) overflate er den mest brukte men det finnes alternativer som polert og strukturert i tillegg. I denne leiligheten kan du se Minos Ash på gulv og vegger. 

Pavigres Glade er inspirert av betong. Overflaten er glatt og enkel å vedlikeholde og sjatteringene gjør at du ikke ser alt som måtte legge seg på gulvet. Bruk den på gulv og vegger eller kombiner den med en annen flis med rolig overflate.

Prisnivå: rimelig til moderat

Fargerike fliser til gulv og vegg

Pavigres Pav21

CIR

Italienske CIR lager tradisjonelle og til dels rustikke fliser. Formatene er små, og du finner de fleste seriene i formater mellom 10 og 30 cm.

En av de nyeste seriene er Venezia. Inspirert av terrazzo har de laget disse flisene i format 20×20 cm og de passer dermed perfekt til baderom. Da dette er en keramisk flis (i motsetning til sementbasert terrazzo) kan den også legges i dusj og rundt badekar.

Ønsker du fliser med en rustikk stil kan Biarritz være noe for deg. Flisene har en rustikk overflate som allikevel er enkel å vaske. Alle fargene er naturtoner, fra grå til varmere nyanser, og det er en fargevariasjon mellom hver flis som gir et fint spill på gulvet. Flisene kan også fås med et svakt mønster.

Prisnivå: moderat

Rustikke fliser i små formater til gulv og vegg.

CIR

Mutina

Mutina sine fliser er noe helt utenom det vanlige. De er trendsettere i flisverdenen og bruker anerkjente designere i sitt designprogram. Med fliser i 3D, mønster og relieff er dette fabrikken å se nærmere på om du vil ha noe helt speiselt. Hva med en overflate inspirert av origami? Av formater finner du alt fra små fliser og mosaikk til gigantfliser på tre meter. Fargene er for det meste i naturtoner, men noen serier utmerker seg med et annet fargevalg.

Azulej er en spennende serie med mønster. Den har en helt matt overflate som er veldig lik betong og den har alle kvalitetene til keramisk flis. Flisen kommer kun i format 20×20 med rette kanter. Av mønster kan man velge ett enkelt mønster eller en kombinasjon.

Mews er en annen serie i små formater. De seks basefargene har hver 15 forskjellige nyanser, og overflater dekket med denne flisen får en vakker dybde og variasjon. Flisen kan fås som kvadratisk 11x11cm eller avlang. De avlange flisene kommer igjen enten med skråskjært kant for fiskebensmønster eller kun rektangulær. Overflaten er matt og tørr og alle flisene har rette kanter.

Prisnivå: eksklusivt

Små fliser med mønster eller ensfarget til gulv og vegg på badet.

Mutina Azulej og Mews

Mirage

Ønsker du store fliser på badet? Italienske Mirage har et stort utvalg av serier som tar for seg naturlige materialer. Inspirert av materialer som tre, naturstein, marmor, betong og metall lager de vakre overflater som egner seg til alle rom i boligen. De fleste serier har tilhørende mosaikk til å bruke i dusjen. 

En av årets populære serier er Glocal. Dette er en rolig, svakt betonginspirert flis som passer utmerket til både gulv og vegger. Fordi den er såpass rolig kan man fint kle hele rom med denne flisen. Bruk samme farge på gulv og vegg for et sobert inntrykk eller velg kontrastfarger for en røffere stil.

Mashup er en helt annen tolkning av sement, og et gulv blir knapt mer praktisk enn dette selv med de lyse fargene. Serien holder det enkelt med fire hovedfarger og et godt utvalg av formater. Tilhørende mosaikk kan benyttes i dusjen. Velg en fugefarge tilnærmet flisens farge så har du et vakkert, litt røft og varig gulv.

Prisnivå: moderat til eksklusivt

Store baderomsfliser i naturfarger til vegg og gulv

Mirage Lemmy og Glocal

Cæsar

Her finner du også fliser med store formater som egner seg til alle boligens rom. Velg mellom svake sjatteringer eller tydelige marmormønster. Naturstein, metall og treverk er også godt representert i deres flissortiment. 

Serien Portraits har et utvalg av vakker naturstein som inspirasjon. Hver farge representerer en egen sort og flisene har derfor et variert og unikt utseende. Flisene fås i størrelser fra 30×60 og opp til 120x240cm.

Ønsker du marmor på badet men vil slippe vedlikehold og misfarging? Anima er en serie inspirert av marmor, og med den nyeste teknologien tilgjengelig har Cæsar produsert et utrolig naturtro utseende. Fra hvit Calacatta til den mørke Graphite, her har du mye å velge mellom. Med fliser fra denne serien kan du skape et eksklusivt  og klassisk bad.

Vi kommer heller ikke utenom Autoreet virkelig godt alternativ om du ønsker terrazzo på badet. Delikate farger, store formater, matte overflater.

Prisnivå: moderat til eksklusivt

Fliser inspirert av naturstein, terrazzo og marmor

41zero42

En kreativ og trendy fabrikk som lager spennende mønster og teksturer. Ønsker du å lage en fondvegg som skiller seg ut har denne fabrikken et godt utvalg fliser som kan matches med andre serier. 42zero42 har så mange og varierte serier at det er vanskelig å trekke frem noen få. Felles for de er at de er meget godt laget, de er nyskapende og har tidsriktige farger. 

Biscuit har en vakker, helmatt overflate. Små formater i størrelse 5×20 cm med varierende relieff eller 3D-effekt. Fire tidsriktige farger, seks forskjellige overflater. Miks og match eller hold deg til èn, disse flisene er perfekte til å lage spennende fondvegger.

Med Muro kan du lage røffere vegger med egenart. Flisen minner litt om porøs betong, men har samtidig en egenart som passer godt inn på et mer elegant baderom.

Prisnivå: eksklusivt

 

Lag fondvegger med veggfliser i 3D

41zero42 Biscuit og Sunday

 

Trenger du mer inspirasjon? Se vakre boliger på våre prosjektsider. 

Fagflis