Legg fliser i fiskebein


Fiskebeinsmønster er ikke nytt, men det nye er at det nå kommer i alle varianter. Fliser er perfekt å legge i dette mønsteret, og det eneste du trenger er en avlang flis. Mønsteret kan for eksempel legges på kjøkkenveggen, på badet eller i gangen.

Chevron eller rektangulær?

Det er i hovedsak to former som legges i fiskebeinsmønster, skråskjærte fliser (chevron) og rektangulære, og disse to variantene gir et litt forskjellig resultat. Chevron-flisene er skjært spesielt for dette leggemønsteret, og du kjenner de igjen ved at de er skråskjært på kortenden. Denne typen flis er ofte mer kostbar enn en ren rektangulær flis.
Alle rektangulære fliser kan legges i fiskebein, og det finnes et enormt stort utvalg med denne formen. Små fliser passer gjerne godt til kjøkkenvegg eller fondvegg på badet, mens større (lange) fliser kan legges i fiskebein på gulvet.

Kjøkkenveggen

Kjøkkenveggen er det perfekte sted å eksperimentere med farger og mønster. Området er ikke så stort, men effekten kan være slående. Fiskebeinsmønster passer like godt mellom benk og overskap som på hele vegger.

Hvilke fliser du skal velge kommer naturligvis an på hvilket kjøkken du har. Flisen bør harmonere med den øvrige interiørstilen og fargevalgene for at helhetsinntrykket blir bra. Hvis du har mulighet kan det være lurt å ta med fargeprøve på veggfarge, skapfront og/eller benkeplate til butikken. Da kan vi se på utvalget sammen og finne flisen som passer til.

Besøk et av våre showroom for å se utvalget og få god veiledning i valg av fliser. Du finner alle våre avdelinger her.

Kjøkken inspirasjon fiskebeinsmønster på veggen

Venstre: Mutina Mews Cevron Ink. Høyre: Vitra Pro Color 10×20 RAL9016 hvit matt

 

Badet

Det finnes mange måter å bruke fiskebeinsmønster på badet på. Du kan legge de på gulvet, på en hel vegg eller konsentrere de i dusjsonen. Ønsker du farger ton-i-ton kan du se etter en flis som finnes i mange formater. Ønsker du å bryte opp kan du finne fliser med god kontrast til hverandre.

Vær gjerne bevisst på hvilke fliser du kombinerer. Fiskebein gir et tydelig mønster, og du ønsker sikkert at dette skal være et blikkfang i rommet. Et godt tips kan da være å la flis nr.2 ha en rolig overflate slik at ikke mønstrene konkurrerer med hverandre. Fiskebein på gulvet kan gjerne kombineres med store fliser på veggen.

Her kan du se et bad med fiskebeinsmønster på gulvet og store fliser på veggen. 

Fliser i gangen

Entrèen er førsteinntrykket i boligen, så hvorfor ikke legge et vakkert gulv med mønster av fiskebein her? Du kan velge både små og store fliser til dette, alt etter størrelsen på rommet. Mange av våre gulvserier kommer med formater som for eksempel 15x60cm eller 20x120cm, og så lenge de er rektangulære kan de legges i fiskebein.

Drømmer du om tregulv i gangen, men også et slitesterkt gulv? Da kan fliser inspirert av treverk være et godt alternativ. Her finnes det mye å velge i og vi finner alt fra lyse, skandinaviske tresorter til de mørkere fargene. Bildet under viser Mirage Koru i format 21x42cm, et perfekt format for å legge fiskebeinsparkett med fliser.

I denne hytta har de lagt chevron-fliser i alle oppholdsrom. Se alle bildene her! 

Gulv med trefliser lagt i fiskebeinsmønster

Mirage Koru KO 04 – trefliser som kan legges som fiskebeinsparkett. Finnes i flere farger.

 

Betongfliser lagt i fiskebein på gulv

Mirage November Wind – Chevron-fliser lagt i fiskebein

Få mer inspirasjon

Vi er på Facebook, Instagram og Pinterest og her legger vi daglig ut inspirasjon, tips og nyheter. Følg oss gjerne og bli inspirert av en verden full av keramiske fliser!  ?

Fagflis