Hvordan velge riktig flis?


Det å legge fliser i hjemmet er en viktig avgjørelse av mange årsaker. Først og fremst setter det et betraktelig preg på hvordan hjemmet oppleves og hvilket uttrykk det gir. I tillegg er det en omfattende prosess å flislegge gulv og vegger, samtidig som det kan være en stor investering rent økonomisk. Det er ikke med dette sagt at du ikke burde investere i fliser i hjemmet. Det har en rekke fordeler og kan fremheve ethvert roms gode egenskaper.

Flisene har forskjellige egenskaper og kvaliteter, så her er det viktig å sjekke ut om flisen du har plukket ut kan brukes til ditt formål.

Her finner du flere gode grunner til å investere i flis hjemme.

Store formater gir bedre romfølelse

De aller fleste velger fliser på badet fordi dette gir lang holdbarhet, enkel rengjøring og hygiene. Det kan imidlertid være lurt å tenke over hva slags bad du har når du velger fliser. Dersom du velger riktig flis til ditt bad, kan resultatet bli at badet oppleves større og mer komfortabelt. Dersom badet er lite kan det være en god idé å velge samme farge på gulv og vegger. Dette gir et roligere uttrykk og skaper mer helhet i rommet.

For å få en bedre romfølelse kan det for eksempel være en god idé å velge store formater på badet. Når du velger store fliser på alt fra 60×60 cm og oppover, får du et rom som oppleves som større og romsligere. I tillegg slipper du at fugemassen tar mye oppmerksomhet bort fra flisene og inventaret i rommet. Det kan også være veldig heldig å bruke blanke fliser på veggene dersom du vil oppnå bedre romfølelse. Legg merke til at glatte, blanke fliser absolutt egner seg best på veggen, mens du bør velge matte fliser på gulvet. Blanke fliser har en tendens til å bli glatte, i tillegg til at fotavtrykk og andre merker vil synes bedre mot den blanke overflaten.

Les mer om fordelene med å velge store fliser på badet her.

Velg riktig flis på gulv og vegger

Det er også veldig viktig å være nøye med at du velger riktig flis til gulv og vegger. Gulv- og veggflis har ulike egenskaper og kvaliteter, og  egner seg i utgangspunktet best der hvor de er tiltenkt. Gulvflis er imidlertid også egnet for bruk på vegg, mens veggflis kun bør brukes på veggen. Grunnen til at du alltid bør velge gulvflis til gulvet, er blant annet at disse er brent på høyere temperatur enn veggflis, og er derfor mer resistente mot støt og fuktighet. Gulvflis kan fås både gjennomfarget og med glassert overflate. En gjennomfarget gulvflis er mer resistent mot hakk og riper ettersom flisen har samme farge hele veien gjennom. Det kan være en fordel på gulv som er spesielt utsatt for støt, som yttergang og entré, og i andre mindre utsatte deler av boligen.

Gå for flis på kjøkkenet

Det er absolutt ikke bare på badet at flis er et kjempegodt valg! Du kan også med fordel gå for flis på kjøkkenet, for eksempel på veggen over kjøkkenbenken.

Her kan du lese mer om fordelene ved å velge flis til kjøkkenveggen

Uendelig mange muligheter for flis i hjemmet

Det finnes så å si ingen grenser for hvor du kan bruke flis i hjemmet ditt. Tradisjonelt sett har vi vært vant til å bruke mye treverk her i Norden, men det er ingen god grunn til at du ikke skal kunne bryte opp treverket med flis i alle boligens rom.

Les mer om hvorfor fliser som ser ut som tre er en god løsning for stua eller soverommet her.

Det er heller ikke bare innendørs du kan gå for fliser istedenfor treverk. Med nye, fleksible løsninger er det også mulig å ha fliser utendørs, uten at du trenger å bekymre deg for frost- og fuktskader.

Hvitt kjøkken med stor flislagt vegg med mønster

Mutina Azulej Combination Grigio

Les mer om hvorfor det lønner seg å bytte ut treverk på terrassen med flis her.

Finn din butikk

FagFlis har butikker i hele landet. Besøk din nærmeste FagFlis-butikk for å finne inspirasjon til ditt hjem og snakke med fagfolk om hvilken løsning som er den beste for deg! Vi er eksperter på flis og kan fortelle alt om flisens egenskaper, hvordan du bør behandle flisene dine, samt gi deg råd og veiledning når du skal velge flis som passer ditt hjem.

På vår hjemmeside finner du en oversikt over alle våre butikker og kontaktinformasjon til butikken. Finn din nærmeste butikk her, og se flisene våre i spennende og kreative miljøer!

Vi har også en inspirerende og levende instagram-profil, hvor vi stadig legger ut bilder av hva som rører seg i flisenes verden. Følg oss på instagram og få oppdatert informasjon om trender og nyheter her!

Fagflis