Fliser i dusjen


Etterhvert som badene blir større og en viktigere del av hjemmet, forandres også våre ønsker om hvordan badet skal være. Tidligere, da badene var mindre og mer funksjonelle enn komfortable, var mange fornøyde med dusjkabinett med kar. Dette er en trygg og sikker måte å dusje på og du unngår i stor grad faren for lekkasje og fuktskader. I dag ønsker mange imidlertid større dusjer som gir en følelse av hverdagsluksus.

Fordelen med flis i dusjen

Det er mange fordeler med å dusje rett på flislagt gulv. Først og fremst er det mer hygienisk fordi du unngår kriker og kroker som er vanskelige å rengjøre. Dessuten er sluket mer tilgjengelig og enklere å rense. Store dusjsoner gir en større følelse av hverdagsluksus og velvære. Du får også mer fleksibilitet og muligheten til å tilpasse dusjen etter ditt bad og dine ønsker.

Hva må jeg tenke på?

Det er noen forhåndsregler det er viktig å ta før man bestemmer seg for å bytte fra dusjkabinett til å dusje rett på flislagt gulv. Det er ikke alle bad som egner seg like godt for dette, og i mange tilfeller vil du bli nødt til å gjøre større endringer og utbedringer.

Det er to ting du må vite før du gjør store endringer og det er at det finnes krav til membran og fall. Kravene som stilles til baderommet oppdateres stadig, men per 2018 er det krav om at fall mot sluk bør være på 1% (1:100) fra dørkarmen til sluket, dersom du skal dusje rett på flisene. Hvis du har et eldre bad er det ikke sikkert at det tilfredsstiller disse kravene. Da er du nødt til å utbedre badet før du kan bytte ut dusjkabinettet.

Det er også viktig at du undersøker hva slags membran du har og hvorvidt denne er god nok. Dersom du har hatt dusjkabinett er det ikke sikkert at det er lagt membran i hele dusjsonen, altså både på gulv og vegg. Også dette må utbedres om du skal begynne å dusje rett på flisene.

Valg av flis i dusjsone

Når vi pusser opp badet i dag er det mange som ønsker å oppgradere flisene også. Det er mange flere valgmuligheter når det gjelder flis i dag enn det har vært tidligere, både i forhold til form, format, mønster og farge. Mange ønsker store fliser på badet og dette er spesielt populært i dusjsonen.

Dersom du ønsker store fliser på badet er det viktig at du tenker over hva slags sluk du ønsker. Med runde sluk kan det være utfordrende med store fliser på gulvet i dusjsonen. Da kan det være lurt å heller velge avlangt sluk som gir flere muligheter hva gjelder flis.

Les mer om fordelene med store fliser på badet her.

Usikker på hva som er den beste løsningen for deg?

Vurderer du å bytte ut et gammelt dusjkabinett med en mer moderne løsning hvor du dusjer rett på flisene, men er litt usikker på hvilke tiltak du må gjøre i forkant? Kom innom en av våre FagFlis-butikker og snakk med våre flinke fagfolk. Vi svarer på alle dine spørsmål og gir deg de rådene du trenger for å være trygg på at dette blir en god løsning for deg. Vi tror på at badet bør være et personlig rom, som skriker av velvære og komfort! Prat med oss om hvordan vi kan hjelpe deg å oppnå drømmebadet.

Finn din butikk

FagFlis har butikker i hele landet. Besøk din nærmeste FagFlis-butikk for å finne inspirasjon til ditt hjem og snakk med fagfolk om hvilken løsning som er den beste for deg! På vår hjemmeside finner du en oversikt over alle våre butikker og kontaktinformasjon til butikken. Finn din nærmeste butikk her, og se flisene våre i spennende og kreative miljøer!

Vi har også en inspirerende og levende instagram-profil, hvor vi stadig legger ut bilder av hva som rører seg i flisenes verden. Følg oss på instagram og få oppdatert informasjon om trender og nyheter her!

Fagflis