Gjør noe uventet

Keramisk flis er mye brukt i Norge og de fleste har fliser på badet og gjerne på kjøkkenveggen. Utvalget av farger og formater har blitt enormt og det å ta et valg kan virke nesten overveldende. Men hva hvis du har lyst på noe litt annerledes? En fondvegg eller en kjøkkenvegg som du ikke ser hos naboen, en peis uten den klassiske murpussen eller en entrè med et spennende gulv? Her er tre forslag til flislagte flater utenom det vanlige. 

Grafiske mønster på gulvet

Fliser med grafiske mønster gir et helt annet uttrykk enn de mer organiske mønstrene vi har sett i noen år. De krever sin plass visuelt og det er her viktig å ikke overdrive de andre elementene i rommet. Har du et rom som virker for «stramt» eller tomt kan dette være stedet å leke seg med disse mønstrene. 

 

Grafisk mønster på flislagt gulv

Mutina Puzzle Edge

Se hele kolleksjonen her: Mutina Puzzle

 

Quintessenza Logica er en gulvflis med et roligere design og sartere farger. Miks den duse grå grunnfargen med forskjellige farger på stripene eller hold det enkelt med kun en kontrastfarge. 

 

Flis med grafisk mønster

Quintessenza Logica

Se hele kolleksjonen her: Quintessenza Logica 

3D og relieff

Fliser  relieff eller tredimensjonal overflate kan være et fantastisk alternativ til vegger i tørre områder, for eksempel peis og pipeløp. I en stue vil en slik vegg gi tekstur og dybde til rommet og stå i flott kontrast til slette, malte vegger. 

På bildet under ser du Mutina Rombini Triangle White. Ved å velge en flis med samme farge som veggen får du fokus på tekstur, lys og skygge. 

 

Veggflis med tredimensjonal overflate

Mutina Rombini Triangle white

Se hele kolleksjonen her: Mutina Rombini

 

Veggen under gir et sart preg til et mer maskulint kjøkken. Her er det valgt en blanding av flate fliser og fliser med relieff i samme serie. Hvor stor del av området som skal dekkes av relieff velger du helt selv, men det kan være lurt å ha en plan før flisene bestilles. Flisene på kjøkkenveggen er fra Quintessenza og heter Origami. 

 

3D veggflis til kjøkken, hexagon og relieff

Quintessenza Origami

Se hele kolleksjonen her: Quintessenza Origami 

Avslutt flisene på uventet sted

Har du et kjøkken uten overskap eller du ønsker å lage et skikkelig blikkfang i oppholdsrommet? Da kan du velge en uventet avslutning på det flislagte området. Her er det virkelig bare fantasien som setter grenser og nær sagt aller former kan brukes til å lage spennende vegger som dette. 

 

3D flis til vegg, håndlaget

Kjøkkenvegg

 

Veggflisene på bildet under er rektangulære med skråskjært kant. Dette vil si at de kan legges i fiskebensmønster eller, som her, rett på hverandre. Serien kommer i flere farger så her er det bare å leke med fargevalg og leggemønster. 

 

Kjøkkenflis med mønster

Self Eureka

Se hele kolleksjonen her: Self Eureka

Fagflis