Flislagte kjellere


Flis kan brukes i alle boligens rom og egner seg like godt for oppholdsrom, som for inngangsparti og uteplassen. Flisens mange bruksområder henger sammen med det at fliser er slitesterke, tilnærmet vedlikeholdsfrie og kommer i utallige former, farger og formater. Når dette er sagt, så er det verdt å nevne at det er ett rom i huset hvor flislagte gulv virkelig egner seg, og det er naturligvis kjelleren.

Hvorfor flislegge kjelleren?

Kjelleren er en kritisk og viktig del av boligen. En dårlig utført kjeller kan skape mange problemer som, i verste fall, sprer seg og påvirker resten av husets tilstand. Derfor er det viktig at det gjøres et godt stykke arbeid når dette rommet skal bygges, pusses opp eller tas i bruk som oppholdsrom. For at dette skal bli gjort på en god, holdbar og lovlig måte, er det visse elementer som må på plass. Her kan det lønne seg å kontakte fagpersonell for å sikre et godt resultat og at jobben blir utført i henhold til regelverket. Når du har det gode grunnlaget på plass, er det bare å sette i gang med flisleggingen.

Besøk din nærmeste FagFlis-butikk og snakk med våre dyktige fagfolk for råd og tips til flislegging av kjelleren.

Enebolig Sandefjord. Grespor Hidraulico DD3

Velg riktig materiale

Uavhengig av om du skal bygge nytt eller pusse opp noe gammelt, er det viktig å være nøye med valg av riktig materiale. Her finnes det nesten uendelig med valgmuligheter, slik at alle kan få noe som passer deres personlige stil. Når du innreder kjelleren, er det imidlertid også lurt å tenke over de ulike materialenes funksjonaliteter. Her er flisen en sikker vinner.

Det er mange grunner til at flis er en sikker vinner på gulvet i kjelleren. De fem største fordelene med flis er at det er

– vedlikeholdsfritt

– fuktsikker

– robust

– varmeledende

– lett å tilpasse din personlig stil

For å underbygge påstanden om at flis i kjelleren er en god idé, har vi utarbeidet tre gode eksempler på hensiktsmessig bruk av flis i kjelleren.

1. Hybelen

Det finnes en del boliger rundt omkring i landet med egen utleiedel i kjelleren. Slike hybler er svært populære og leies hyppig ut. Derfor kan det være raske utskiftninger og mye slitasje i slike leiligheter. Dette kan gå hardt utover gulvet, og etterlate seg stygge merker som det er dyrt å utbedre. Ved å velge flislagte gulv slipper du å bekymre deg for slike skader på leiligheten. Flis er slitesterkt og holdbart, og det skal mye til før flisen blir skadet. Dersom du i tillegg er nøye med valg av flis, og velger riktig flis til riktig bruk, kan du sikre deg mot at eventuelle skader og hakk i glasuren vil synes.

 

2. Inngangspartiet

Mange har egne innganger til kjelleren. Disse inngangspartiene kan være utsatt for mye slitasje i form av fuktighet, skitt, grus og lignende. Se bare for deg at du har tunge gjenstander, ski og annet vinterutstyr som skal inn og ut av boden i kjelleren. Det skal ikke mye til før man har gått ut og inn med samme sko, og utsatt gulvet for mye slitasje. Med flislagte gulv i slike områder slipper du å bekymre deg for uoppmerksomhet og belastende bruk.

Fliser er så robuste og slitesterke at det også kan brukes på uteplassen. Les mer om hvorfor du bør velge fliser på terrassen her.

3. Oppholdsrommet

Mange ønsker seg et sted i huset hvor det er mulig å trekke seg litt tilbake og ha tid til å pleie egne interesser. Kjelleren kan være det perfekte stedet for dette. Å endre kjellerens bruksområde fra oppbevaringsrom til oppholdsrom kan kreve en del utbedringer. Blant annet vil det være viktig å sørge for at gulvet er fuktsikkert og tett. I tillegg kan det tenkes at det er fare for at gulvet blir kjølig på vinterstid. Flis leder varme godt, og varmekabler under flisene vil sørge for at kjellergulvet er behagelig og komfortabelt temperert.

Her finner du flere gode grunner til at flis er et godt alternativ for oppholdsrommet.

Kontakt oss

Har du flere spørsmål om oss og våre produkter, er du velkommen til å besøke din nærmeste butikk og snakke med våre flinke fagfolk. Finn din nærmeste butikk her, og se flisene våre i spennende og kreative miljøer!

Vi har også en inspirerende og levende instagram-profil, hvor vi stadig legger ut bilder av hva som rører seg i flisenes verden. Følg oss på Instagram og få oppdatert informasjon om trender og nyheter her!

Fagflis