Frisk opp kjøkkenet med fliser over kjøkkenbenken


Kjøkkenet blir bare en mer og mer sentral del av hjemmet. Dette er ikke lenger et rom reservert for matlaging, men et rom hvor venner og familie møtes og tilbringer kvalitetstid sammen. På grunn av denne utviklingen er det viktig at kjøkkenet er et behagelig og komfortabelt sted å være. Det skal være et rom hvor man trives.

I tillegg er det langt flere som har åpen stue- og kjøkkenløsning i dag enn det var tidligere. Kjøkkenet befinner seg plutselig midt i hjertet av hjemmet, og er et rom som brukes mye av hele husholdningen. Når kjøkkenet blir en mer sentral del av hverdagen vår, er det viktig at vi også legger mer tid og energi i utformingen av rommet.

Smestad Hovedgård.Quintessenza Genesi Bianco Lucido.

Lag et unikt kjøkken

I tillegg til at kjøkkenet skal være komfortabelt og et naturlig samlingspunkt, skal rommet også stå i stil til resten av boligen. Å pusse opp kjøkkenet er dyrt og kan være omfattende arbeid, særlig hvis utgangspunktet er et gammelt, slitent og utdatert kjøkken. En god måte å friske opp kjøkkenet på og tilpasse det til din personlige og unike stil, kan være å legge nye fliser på veggen over kjøkkenbenken. Dette er en lite tidkrevende og enkel måte å pusse opp kjøkkenet på, som passer for de fleste lommebøker.

Slitesterkt, hygienisk og vedlikeholdsfritt

Du har mange valgmuligheter og mye spillerom når du bestemmer deg for å gå for flis på kjøkkenet. Dette er en løsning som også har mange fordeler i forhold til hygiene og vedlikehold. Det er enkelt å rengjøre, har lang holdbarhet og tåler alt av flekker og søl. Fliser tåler både fukt og varme, og er en trygg og god løsning for kjøkkenet. I tillegg kan det være utrolig flott å se på og virkelig bringe nytt liv til rommet!

Tips og råd om fliser på kjøkkenet

Selv om det aller meste fungerer godt på veggen over kjøkkenbenken og det kun er din personlige stil som setter grenser her, er det noen ting det kan være lurt å tenke over slik at man får optimal effekt av flisene. Her er noen av våre beste tips til hva du bør tenke på hvis du går for fliser på kjøkkenveggen.

1. Valg av format

Vi ser at mange i dag velger å gå for store formater over kjøkkenbenk. Her går det i alt fra 60×60 fliser, opp til fliser så store at de dekker hele veggen. Det er mange fordeler ved å velge store fliser her, enten du vil ha flisene mellom kjøkkenbenken og overskapene eller helt opp til taket.

Uansett hva du velger, kan fliser i store formater være en kjempegod løsning. Da unngår du fugemasse som tar mye oppmerksomhet bort fra flisene. Jo større flis, jo mindre fugemasse, jo bedre romfølelse. Vi ser at flere og flere går for en fugefarge som er så lik flisen som mulig. Dette kommer selvfølgelig helt an på hvilket uttrykk en ønsker, hvordan stil kjøkkenet ditt har og din personlige stil.

Mutina Tecnomosaico Cenere + Black

2. Utnytt fugemassens muligheter

Mange forbinder flis med fugemasse-problematikk. Fugemasse er ikke spesielt populært, mye fordi det er vanskelig å håndtere og ikke nødvendigvis ser spesielt pent ut. Vi vil benytte anledningen til å slå et slag for fugemassens uante muligheter og egenskaper! Istedenfor å tenke på fugemassen som et nødvendig onde, kan du bruke den til å fremheve flisemønsteret du vil ha på veggen. Ved riktig bruk, kan fugemassen også bidra til at veggen får bevegelse og en spennende struktur. Bruk fugemassen til å skape et personlig og unikt uttrykk.

Med Schönox får du mange muligheter når du skal velge fugemasse. Fra Schønox får du fugemasse i forskjellige hvit-, sort-, beige- og grå-toner. I tillegg kan du velge mellom forskjellige fugemasser, enten sement- eller epoxy-basert. Mange velger å gå for epoxy-baserte fugemasser da denne er enklere å holde ren. Det er imidlertid verdt å nevne at den er noe mer krevende å legge. Her er det helt opp til deg og din personlige smak å velge den beste løsningen for deg.

Leilighet St. Hanshaugen , Oslo. Vitra Ral – 9016

Vi hjelper deg med å velge riktig løsning

Vi ser at mange av våre kunder ønsker seg personlige og unike kjøkken som står i stil til resten av leilighetens uttrykk, men allikevel velger trygge og mer nøytrale løsninger. Ikke vær redd for å være litt vågal når du velger flis! Hvis du er usikker på om nettopp denne løsningen egner seg for din bolig, kan du alltid kontakte din nærmeste butikk og snakke med våre fagpersoner. Vi kan hjelpe deg med råd og veiledning i forhold til hvilken løsning som passer best for nettopp ditt kjøkken.

Finn din butikk

FagFlis har butikker over hele landet. Besøk din nærmeste FagFlis-butikk for å finne inspirasjon og snakke med fagfolk om hvilken løsning som er den beste for deg og ditt hjem. Vi er eksperter på flis og kan fortelle deg alt om flisens egenskaper og hvordan du bør behandle flisene dine.

På vår hjemmeside finner du en oversikt over alle våre butikker. Finn din nærmeste butikk her, og se flisene våre i spennende og kreative miljøer!

Vi har også en inspirerende og levende instagram-profil, hvor vi stadig legger ut bilder av hva som rører seg i flisenes verden. Følg oss på instagram og få oppdatert informasjon om trender og nyheter her!

Fagflis