Bytt ut tre med flis på terrassen


Vi har vel alle latt oss inspirere av hvordan flis brukes i varmere strøk? Det er varmt og godt mot føttene når sola varmer på litt kjølige dager, og deilig svalt innendørs på de aller varmeste dagene. Men kan det brukes i Norge? Mange er skeptiske til flis utendørs i vårt kalde klima, men det er det ikke lenger noen grunn til å være. Det er mange fordeler med flis fremfor treverk og andre materialer, og vi oppfordrer alle til å velge flis, også utendørs!

Fliser lagt på føtter, sikrer mot frost og fukt

Mange er bekymret for faren for frostskader på flis ute. I dag kan dette enkelt løses med systemer hvor flisene ligger over bakken plassert på føtter. Systemet eliminerer risikoen for frostskader på flis, også i kaldere klimaer med mye snø og regn.

Med dette systemet slipper du både flislim og fugemasse. Systemet er et slags «dobbeltgulv», hvor flisene plasseres på klosser på et underlaget som er plant og bæredyktig. Klossene kan skaffes i forskjellige høyder, men kan også justeres til slik at du får akkurat den høyden du skal ha. Med systemet følger spesiallaget verktøy som gjør det enkelt å rengjøre under flisene.

Utendørs terrasse med frostsikre fliser

Mirage Lemmy LY03

 

Å rengjøre terrassen

Når våren kommer er det mange som gruer seg til å se hvordan terrassen ser ut etter en lang vinter med mye snø. En ny runde med beising, og kanskje må noen planker byttes ut. Dette slipper du med å bytte til flis. I dag får du tak i frostsikre fliser som legges på føtter. Mange er redd for risikoen for at flisene sprekker opp, men ved å sette flisene på føtter, får du flisene opp fra bakken. De kan lett flyttes på, så det er ingen problem med å få vasket under flisene. Skulle det skje noe, er det lett å skifte ut en og en flis.

TopCer

Vedlikeholdsfritt og enkelt å rengjøre

Fliser er så å si helt vedlikeholdsfrie og svært enkle å rengjøre. Du trenger ikke engang å låne naboens høytrykkspyler, bare bruk hageslangen til å spyle vekk vissent løv og annet som ligger igjen fra høsten, så er terrassen god som ny. Fliser trenger heller ikke behandles med beis eller andre overflatebehandlings produkter.

Savner du treverket? Gå for fliser i treimitasjon!

Hvis du ønsker det uttrykket tregulvet gir utendørs, er heller ikke dette noen god grunn til å unngå fliser! Med fliser som imiterer treverk får du den samme koselige og lune følelsen, samtidig som du slipper å måtte vedlikeholde underlaget og bekymre deg for fuktskader hver gang snøen smelter. Til utebruk er det også mulig å velge fliser med litt grovere trestruktur enn den vi anbefaler inne. Dette gir et røffere preg og har en mer sklisikker overflate.

Uteområde med frostsikre fliser i format 60x120

Mirage Silverlake SK03

 

Gå for noe utradisjonelt

Er du fremdeles litt usikker på om fliser på terrassen er noe for deg? Ikke vær redd for å gå for en utradisjonell løsning. Vær heller vågal og velg å satse på din egen, personlige stil. Hvis du har flere spørsmål må du gjerne besøke din nærmeste FagFlis-butikk og snakke med våre fagpersoner. Vi kan gi deg tips og råd om hva som er den beste løsningen for deg, og hvordan du bør gå frem for å få en permanent løsning du vil være fornøyd med i mange år fremover.

Finn din butikk

FagFlis har butikker over hele Norge. På vår hjemmeside finner du en oversikt over alle våre butikker. Finn din nærmeste butikk her, og se flisene våre i spennende og kreative miljøer!

Vi har også en inspirerende og levende instagram-profil, hvor vi stadig legger ut bilder av hva som rører seg i flisenes verden. Vi deler også inspirasjon fra messer vi deltar på rundt omkring i Norden og Europa. Følg oss på instagram og få oppdatert informasjon om trender og nyheter her!

 

Fagflis