Fliser som ser ut som treverk


Her i Norge er det tradisjonelt sett veldig vanlig å ha treverk på gulvet innendørs. Det har fungert godt i hundrevis av år og vil nok gjøre det også i mange år fremover. Men, etter hvert som tidene forandrer seg og vi får flere muligheter og alternativer, kan det være lurt å se litt utover tradisjonene og utforske de mange alternative løsningene.

For deg som ikke ønsker radikale endringer og ikke er villig til å ofre den koselige og lune stemningen treverk gir, men bare kunne tenkt seg noe som var litt mer robust, kan flis i treimitasjon være en kjempegod løsning!

Mirage Noon Chevron Daylight.

Alle fordelene, ingen av ulempene

Fliser som ser ut som treverk kan kanskje høres litt rart ut, men med den nyeste print teknologien på markedet, er det nesten ikke mulig å se forskjell på tre og treimitasjon på flis. Dermed beholder du det koselige og lune inntrykket vi liker så godt med treverk, samtidig som du får en rekke nye fordeler som treverket ikke har.

Her er noen av de største fordelene ved flis fremfor treverk.

1. Flis leder varme

Stadig flere velger vannbåren varme i gulvene sine hjemme, og ikke bare på badet. Varme i gulvet blir stadig mer utbredt også i oppholdsrommene våre. Selv om treverk leder varme godt, leder flis varmen enda bedre. Det betyr at dersom du har fliser på gulvet istedenfor tre, vil du få større utbytte av varmen i varmekablene dine. Dette er både energibesparende, mer miljøvennlig og mer komfortabelt for deg. På denne måten har du i større grad muligheten til å regulere temperaturen i din bolig.

En annen fordel med flis er at det holder på kulde. Dette kan være en stor fordel på varme sommerdager hvor vi ønsker et kjølig inneklima. Ha fliser på soverommet og sov godt i et svalt rom, selv på de varmeste nettene.

2. Flis tåler det meste

Fliser tåler det meste, og i alle fall mer enn treverk! Særlig i hjem med barn løpende inn og ut, kan det vært lurt å investere i fliser i oppholdsrom og inngangsparti. Da trenger du ikke lenger bekymre deg for at gulvet skal få skader når barna løper inn og ut om vinteren, og ikke er så flinke til å tørke av seg på beina. Det skal mye til før man får hakk og riper i fliser, og dersom du velger riktig flis til riktig bruk er du enda sikrere på at gulvet vil holde seg pent i mange år fremover.

3. Flis er enkelt å rengjøre

Flis er også enkelt å holde rent og mer eller mindre vedlikeholdsfritt. Så lenge du er nøye med å bruke riktig rengjøringsmiddel, skal det mye til før flisene tar skade eller blir påvirket av bruk og renhold over tid.

Vi svarer på alle dine spørsmål

Er du fremdeles litt usikker på om flis som ser ut som treverk er noe for deg? Besøk en av våre butikker og se flisen stilt ut i ulike miljøer. Da får du et inntrykk av hvordan flisene vil se ut hjemme hos deg. Hvis du ønsker tips og råd er det bare å spørre en av våre fagfolk. Vi hjelper deg med å finne den beste løsningen for ditt hjem.

Finn din butikk

FagFlis har butikker i hele Norge. På vår hjemmeside finner du en oversikt over alle våre butikker og kontaktinformasjon til butikken. Finn din nærmeste butikk her, og se flisene våre i spennende og kreative miljøer!

Vi har også en inspirerende og levende instagram-profil, hvor vi stadig legger ut bilder av hva som rører seg i flisenes verden. Følg oss på instagram og få oppdatert informasjon om trender og nyheter her!

Fagflis