Frisk opp hytta med nye fliser


I praksis er det ingen forskjeller på hvilke fliser du kan bruke på hytta og hjemme, men vi velger ofte en lunere, røffere eller mer koselig stil til fritidsboligen. Hytta kan fornyes med fliser i flere rom som inngangsparti, baderom, kjøkken, oppholdsrom og peis eller badstuen.

Fliser i entrè og inngangsparti

Sklisikre gulvfliser er praktiske valg til entrè og inngangspartier, og her er det lurt å velge en vedlikeholdsfri keramisk flis. Husk at flisene også skal tåle til dels tøff bruk, slik som skisko, bager og annet utstyr du har med til hytta.

Solide fliser i porcelanatokvalitet er smarte valg til gulv som skal tåle en trøkk. Ha gjerne et lite øye for overflaten også, du vil helst finne en flis som både er god å gå på og samtidig enkel å vaske. Mirage Quarziti er et godt eksempel på en praktisk og røff flis til entreen. Serien produseres med farger fra helt lys til helt mørk, i nøytrale nyanser. Dersom du ønsker et rolig uttrykk velger du en fugefarge tilnærmet lik flisens farge for å unngå å få et tydelig rutemønster. Ceppofliser er en annen type flis som har blitt veldig populære, og de er like flotte i hjemmet som på hytta.

Har du en hytte i tradisjonell stil kan du for eksempel legge formatet 30×60 med forbandt leggemønster (forskjøvede fuger). Dersom interiøret heller mer mot det moderne kan formater som 60x60cm eller 60x120cm være det du ser etter.

Se mer: Bli inspirert av fliser med en naturlig, rå og rustikk sjarm! 

Fliser til inngangsparti på hytta

Cercom Ceppo di Gres Avorio

Fliser til hytta i fiskebeinsmønster

Mirage November Wind

Baderommet

Det er store forskjeller på baderom på hytter. Noen har innlagt vann og kloakk, andre har vaskefat og utedo. Uavhengig av fasilitetene er det nydelig å starte morgenen på et fresht rom.

Ha det øvrige interiøret med i planleggingen av badet slik at rommet vil stå i stil til hytta. Har du for eksempel en tømmerhytte og røffe fliser i gangen kan du med fordel velge en naturlig, røff stil på badet, mens en sommerlig hytte ved sjøen kan nyte godt av et baderom i en lettere stil. Uavhengig av stilen bør du tenke like praktisk om hyttebadet som badet hjemme, og ta med i betraktningen alle funksjoner du ønsker at badet skal ha.

Her finner du mer inspirasjon til badet!

Grå fliser inspirert av naturstein til hytta

Vitra Cardostone Grey. Foto: Espen A. Istad

Historiske fliser gir en lett interiørstil til hytta

Lyse mønsterfliser fra serien Self More

Fresh opp kjøkkenet

Hyttekjøkkenet kan enkelt freshes opp med nye fliser over kjøkkenbenken, og her er det virkelig mye å velge blant. Hva med klassiske, glaserte veggfliser fra Revoir Paris eller mønsterfliser fra serien Mutina Azulej?  Fliser i store størrelser passer like fint til trendy, minimalistiske kjøkken som til grove tømmerkjøkken, og de er i tillegg praktiske og slitesterke.

Forsøk å finne fliser som står i stil interiøret for å skape en fin helhet, spesielt hvis det er en åpen kjøkken/stue løsning. Det er greit å vite at nær sagt alle fliser kan brukes over kjøkkenbenken, og med et så stort utvalg finnes det garantert en flis som er perfekt for deg. Fullfør stilen med et flislagt gulv for å få et virkelig slitesterkt kjøkken.

Tips! Ta med bilder eller materialprøver til butikken, da er det enklere å se om kombinasjonen fungerer i praksis.

Se vår inspirasjon til kjøkkenet her! 

Collage med røde kjøkkenfliser til hytta

Revoir Paris Atelier

Peis og ildsted på hytta

En fornyet peis gjør underverker for hele oppholdsrommet. Peisen kan flislegges med både store og små fliser, i nøytrale farger, med røffe overflater eller som en real fargebombe. Ønsker du en peis med tyngde som passer til stilen i tømmerhytta kan du vurdere å bruke de samme flisene som du har i gangen, både på gulvet foran ildstedet og på selve peisen. Dersom peisen befinner seg i tilknytning til kjøkkenet kan flisene på kjøkkenveggen også benyttes her for å skape helhet og harmoni.

På gulvet foran ildstedet er det fornuftig med et område som tåler varme og gnister. Keramiske fliser er et ikke-brennbart materiale og dermed et trygt valg til denne gulvflaten. Bruk gjerne de samme flisene som du har i entrè eller på kjøkkengulv. Kanskje de kan fås i en annen størrelse, for eksempel 80x80cm eller 100x100cm, alt etter hvor stor peisen er.

Stavmosaikk er spennende fliser til hytta

Vegg flislagt med mosaikk fra Mutina Phenomenon

En flislagt peis løfter interiøret på hytta

Flislagt oppholdsrom med ceppofliser fra Mirage Norr

Fliser i badstue

Hvis du er så heldig å ha en badstue på hytta vil gulvet her ha en stor fordel av å være kledd med keramisk flis. Legg gjerne en sokkelflis i tillegg så får du et gulv som enkelt kan spyles rent ved behov. Det er lurt å ha med seg de samme tankene som når du planlegger et bad eller et dusjområde og se på fliser som er praktiske, vedlikeholdsfrie og sklisikre. Velg også en praktisk fugefarge for et varig og pent resultat.

Badstue med gulvfliser fra FagFlis

Badstue med flislagt gulv og sokkelflis

Grå skiferfliser utendørs

Mirage Quarziti River

 

Vil du se mer? 

I våre butikker har vi et stort utvalg av fliser i alle stiler, inspirerende utstillinger og dyktige medarbeider som vil hjelpe deg i mål med dine drømmefliser. Du finner kontaktinformasjon til alle våre butikker her.

Husk å følge oss på Instagram og Facebook for daglig påfyll av inspirasjon, nyheter og tips.

Mønstret gulv i inngangspartiet med Porcelanosa Barclenoa

Porcelanosa Barcelona

 

Fagflis