5 flistrender for 2023


Her er 5 flistrender vi virkelig har troen på! Bli inspirert av fargesterke veggfliser, keramisk terrazzo, organiske former, spilefliser og tøffe overflater med tekstur.

Energiske farger

Fargerike fliser får en større plass i interiøret, og nå kommer det flere serier som kan piffe opp både baderom, kjøkken og peis. Veggfliser i herlige farger frisker opp stilen, og de nye kolleksjonene har alt fra sterke kulører til nøytrale og sofistikerte nyanser.

Färgblock er designet i samarbeid  svenske Tekla Evelina Severin, og flisene inviterer til kreativitet og lek med farger. Fargepaletten er satt sammen av både kulørsterke farger og roligere nyanser, vakkert avstemt for å kunne bruke èn og en farge eller flere i kombinasjon. Veggflisene er rektangulære i størrelse 5x15cm, og overflaten er glasert med en blank finish.

Pure energy! Dette er slagordet til kolleksjonen 41zero42 Kappa, og farger står i sentrum også her. Fargekartet består av 12 spennende farger, og serien fremmer komposisjon – fra kombinasjoner av farger, leggemønster og med blyantflisen Matita som en morsom tvist. Produsentens webside inneholder en digital simulator der du kan teste og tilpasse forskjellige kombinasjoner av farger og mønster. Flisene produseres i størrelse 5x20cm, med matt og blank overflate, og med en finish inspirert av håndlagde materialer.
Kjøkken med sterke farger og flislagt vegg

Quintessenza Färgblock – veggfliser i klare farger. Flisene produseres i størrelse 5x15cm.

Vegg med hylle og fargerike fliser i kombinasjon

41zero42 Kappa – fargerike fliser i størrelse 5x20cm. Flisene finnes med både matt og blank overflate.

Vedlikeholdsfrie terrazzofliser

Terrazzo står fortsatt høyt på mange ønskelister, og keramiske terrazzofliser er et supert alternativ til sementbasert terrazzo. Keramisk terrazzo er som andre keramiske fliser – tette og hardføre uten behov for behandling og vedlikehold utover normal rengjøring. Flisene holder seg like fine år etter år, uansett om de ligger i våtsoner på badet eller på kjøkkenveggen.

Pavigres Terrazzo baserer designet på nøytrale bunnfarger og fargerike spetter. Flisene kommer i 7 forskjellige farger og kombinasjoner, og i store størrelser som 60×60 og 89×89. Dette er fliser som egner seg til alle typer rom, både i offentlige og private bygg.

Mirage Viceversa Veneziano er en keramisk terrazzoflis med et tidsriktig utseende. Flisen er stor – hele 80x80cm – og produseres i tillegg i et utvalg av dekorfliser og mosaikk. Veneziano kan brukes over alt, og den passer godt sammen med tilstøtende tregulv. På badet kan du gjerne kombinere den med en fargesterk veggflis.

 

Gulv med terrazzoflis, stuebord i lyst tre og blå sofa

Mirage Viceversa Veneziano – en stor terrazzoflis med fargerike chips.

Keramisk terrazzo fra Pavigres

Tekstur gir interiøret karakter

Varierte overflater gir interiøret karakter, og flere av årets nye fliser har tekstur i fokus. Tekstur og struktur er en fin måte å bryte opp store flater på, og det kan gi spennende inndeling av soner eller fremheve elementer og områder.

De nye flisene i 41zero42 Superclassica SCW kjører sitt eget konsept: Èn farge står i sentrum, og serien utforsker både tekstur og nyanser rundt en lys basefarge. Flisene harmonerer fint med sterke farger, og vi finner alt fra marmorerte overflater til terrazzoinspirert design, strukturfliser og glaserte veggfliser i kolleksjonen.

Mosaikkflisene Mutina Phenomenon har vært med oss en stund, og serien utvides nå med flere farger og blanke overflater. Kolleksjonen har ingen endringer i formatene, her ser vi de samme dekorative mosaikkflisene med små formater, staver og 3D effekt. Rosa, grønt og blått kommer inn i fargekartet, i tillegg til glamorøse og metalliske overflater. Mosaikken egner seg best til vegger og vertikale flater, og er vel så vakker på både peis og kjøkken som på badet.

 

Gul vfliser med struktur montert i fiskebeinsmønster

41zero42 Superclassica SCW Mix

Moodboard med mosaikkfliser i flere farger

Mutina Phenomenon utvider kolleksjonen med flere farger og blanke overflater.

Organiske former og myke linjer

Tokujin Yoshioka har designet enda en serie for Mutina, denne gangen med et direkte blikk på naturlige former. Botanica er mosaikkfliser inspirert av blader og blomster, og når flisene monteres sammen danner de sømløse flater med myke linjer. Flisene kommer i to farger, hvit og grå, og med matt eller blank overflate.

De keramiske treflisene Mirage Oudh er i hovedsak basert på store formater, men blant dekorflisene finner vi varianten Ubud. Flisene er skåret i en oval med spor der de kan legges i hverandre og mønsteret danner linjer som snirkler seg over gulvet. Fargekartet består av 7 naturlige nyanser, fra den lyse, sarte Copahu til varme mellomtoner og den mørkeste Ladano.

Gulv med keramiske trefliser i organiske former

Treflisen Mirage Oudh med organiske former

Mosaikkfliser formet som blomster og blader

Mutina Botanica designet av Tokujin Yoshioka

Fliser med spiler

Spilefliser har de samme kvalitetene som annen keramisk flis, og her kan du fint ta med tre-følelsen inn i våtsonen. Du trenger ikke tenke på impregnering eller olje, veggene holder seg like fine år etter år. Serien Cæsar Cocoon har naturlige overflater og varme farger, og de produserer to typer spilefliser: Stave og Stave 3D. Stave holder en flat struktur mens Stave 3D har vekselvis forhøyede staver.  Spileflisene fås i 5 naturlige, matte farger.

Leter du etter spilefliser? Se flere alternativer her.

 

Spiler i keramisk flils

Cæsar Cocoon Stave 3D

Vil du se mer?

I våre butikker kan du se flisene i spennende og kreative miljøer. Der får du god hjelp av våre dyktige kollegaer slik at du kan designe ditt drømmeprosjekt. Du finner alle våre butikker her.

Vi deler også inspirasjon, tips og nyheter på våre profiler i sosiale medier. Følg oss på Facebook, Instagram og Pinterest for mer spennende innhold.

 

Fagflis