Fliser og trender i 2021


20-tallet begynner å feste seg, og vi dreier oss mer og mer mot naturen. Vekk med det industrielle, harde og kalde. Inn med natur, varme og en mer variert palett. Farger får en større rolle i hjemmene våre fremover, gjerne i kombinasjon med naturlige materialer.

Den skandinaviske stilen er fortsatt sterk i Norge. Vi setter rene og funksjonelle rom høyt, men nå skal stilen også ivareta vårt behov for lune og koselige omgivelser. Det kalde grå blir oftere byttet ut med varme grå nyanser, og det velkjente konseptet «hygge» blir en sterkere drivkraft.

Vakre bad du vil tilbringe tid i

Baderommene våre er ikke noe unntak fra den skandinaviske trenden. Ceppo-fliser, terrazzofliser og veggfliser med farger, gjerne kombinert med malte flater og en vakker innredning gir lune, stemningsfulle bad. Flisene kan være i alle formater, og vi kombinerer gjerne storformatfliser med mindre veggfliser.

Naturen blir også med oss inn på badet. Skapfronter i tre, spiler og grønne planter settes gjerne sammen med fliser med naturlige overflater. Blå fliser vil fortsatt være aktuelle, og variasjonen strekker seg fra den kalde, isblå til de dype og lune tonene. Brente farger som er naturlig for keramikk vil vi nok også se mer av fremover, fra lyse sandfarger til de dyprøde og brune.

Vil du bli inspirert av norske bad? Klikk her for å komme til våre prosjektsider der du kan se flere helt forskjellige stiler. 

Collage med trendfliser fra Fagflis

1.Porcelaingres Color Studio Malt 2.41zero42 Muro41 Cognac 3.New Terracotta Natural cotto 4.Quintessenza 3Lati Oro 5.Mirage Glocal GC 09 6.41zero42 Technicolor TC02 7.Mutina 8.Azulej Renda Bianco 9.Quintessenza Tinte Carta Da Zucchero 10.Vitra Pro Color Preussian Blu 11.Porcelaingres Color Studio Biscuit 12.Mirage Norr Farge 13.Etruria Hex Collection 14.Mutina Diarama 15.41zero42 Spectre Sky 16.Etruria Hex collection Rosa 17.Vitra Mode Clay Beige 18.Etruria Hex collection

70-tallet er tilbake

Farger og mønster fra 70-tallet finner veien tilbake til oss. Det er ikke noe sobert over denne trenden, her er det statement som gjelder med klare farger og spennende mønster. Den siste kolleksjonen til italienske Mutina, Mattonelle Margherita, er en fargesprakende hilsen til 70-tallet. 41 forskjellige mønster i klare farger som kan mikses sammen til unike kombinasjoner. Dette er virkelig trenden for den som vil våge litt mer!

Mutina Mattonelle Margherita

Kjøkkenfliser

Valgene vi gjør til kjøkkenet er varierte. Store fliser, små fliser, mønster og farger, her er det helheten som avgjør og flisene blir ofte prikken over i`en. Matte overflater er en gjenganger, både for store og små formater, og flisene kan gjerne ha litt tekstur i overflaten. Fiskebeinsmønster blir stadig mer brukt og alle små rektangulære fliser kan legges i fiskebein.

Det har kommet flere spennende serier med helmatte og knusktørre overflater. Kolleksjonen Quintessenza Pigmento med lange, smale fliser i sobre farger er spesielt vakker som kjøkkenflis. Den kan monteres i både stående og liggende retning, eller som fiskebeinsmønster. Kolleksjonen Biscuit fra 41zero42 kommer blant annet med en buet overflate, også denne i en helmatt finish og et tidsriktig utvalg av farger. Mirage Clay er en serie med store fliser i farger som er perfekte for den skandinaviske stilen.

Finn inspirasjon til ditt nye kjøkken her!

Kjøkken med lyse veggfliser i matt overflate.

Veggfliser med knusktørr overflate fra kolleksjonen Quintessenza Pigmento

Røde fliser til gulv og vegg med matt overflate

Mirage Clay i en dyp rød nyanse. Flisen kan brukes på gulv og vegg.

Grønnere valg

Bærekraft blir enda viktigere utover 20-tallet. Bevisste materialvalg og langsiktighet er stadig mer essensielt, og vi ønsker å vite at vårt fotavtrykk er så lite som mulig. Keramisk flis lages av naturlige råvarer og det ferdige produktet skiller ikke ut noen skadelige stoffer (VOC). Du kan lese mer om miljøvennlige fliser her. 

Ønsker du å tenke bærekraftig når du pusser opp? Her er to viktige tanker å ta med seg:
  • Styr unna trender og tenk at du skal ha badet i mange år.
  • Velg kvalitet.


Bli inspirert

Det er mange fliser og forskjellige stiler å velge blant. På vår instagramkonto publiserer vi masse spennende innhold om fliser, trender, inspirasjon og nyheter.
Følg FagFlis på instagram her! 

Fagflis