Ceppo-hva-da?


Hvis du skal ut og jakte dine nye fliser vil du helt sikkert komme over betegnelsen Ceppo. Men hva er egentlig en ceppo-flis? Vi ser nærmere på originalen og de spennende alternativene innen keramisk flis. 

Design av keramiske fliser blir veldig ofte inspirert av andre materialer, og vi ser gjerne overflater som marmor, sement, tre og skifer. Ceppo di Grè er en særegen naturstein oftest brukt i arkitektur. Allerede i 2013 fikk vi vår første kolleksjon inspirert av Ceppo di Grè (Mirage Norr) og den er fortsatt en av våre mest populære fliser.

Naturlige forekomster av Ceppo di Grè finnes i Lombardia-regionen i Italia, og i dag er det kun ett brudd igjen som henter ut denne steinen. I Italia har de en lang historie med bruk av natursteinen, og på 50-70-tallet var den veldig populær blant arkitekter verden over.

Bilde av ekte ceppo di gres

Ekte Ceppo Di Gres fra Lombardia i Italia.

Naturens egen terrazzo

Ceppo di Grè har et egenartet utseende som minner om terrazzo. Det er en sedimentær bergart med vakre tilslag av forskjellige mineraler, sementert sammen av kalkstein. Selve navnet henspeiler på nettopp dette, der «Cepp» betyr «stein med småstein», og «Grè» er lokasjonen i Lombardia. Den naturlige fargen er i forskjellige nyanser av grått, ofte med tilslag av blått.

Naturlig Ceppo di Grè er kostbart, men et like relevant aspekt er at det er et porøst materiale som krever en god del behandling og vedlikehold for å holde seg fin. Alternativet med keramiske fliser gir et mye enklere utgangspunkt, med vedlikeholdsfrie overflater for både private og offentlige rom.

Oslo-badet ble totalforvandlet! Tidløse materialvalg og vakre ceppo-fliser på gulv og i hele dusjen. Se bildene før og etter. 

 

Keramiske ceppo-fliser

Det særegne mønsteret i keramiske ceppo-fliser gir deg både praktiske og estetisk vakre overflater. Flisene er spesielt godt egnet som gulvfliser i alle husets rom, og du får takknemlige gulv der ikke alt av skitt vises. På baderom kan de gjerne brukes på både gulv og vegg, eller kombineres med andre fliser og materialer. Flisene krever ikke noe vedlikehold utover vanlig rengjøring.

Vi har flere kolleksjoner med Ceppo-fliser du kan velge i, og nederst i artikkelen kan du se de forskjellige variantene.  Mest kjent er nok serien Mirage Norr med fem forskjellige farger og to varianter med  store og små «chips». I tillegg har vi Vitra Ceppostone og Porcelanosa Ceppo. Flere av ceppo-flisene finnes også i 20mm, perfekt for legging utendørs.

I Porsgrunn ville de ha et bad utenom det vanlige. Se hvordan forskjellige fliser blir brukt for å dele rommet inn i soner.

 

Bad med miljøvennlige grå fliser

Mirage Norr 2.0 Vit RR01 60×60. Interiørarkitekt: Ida Lundqvist. Foto: Filippa Tredal

Gulv i entre med ceppo-flis

Porcelanosa Ceppo Stone 60×60


Se vårt utvalg av ceppo-fliser


Mirage Norr 2.0

 

 

Vitra Ceppostone

 

Porcelanosa Ceppo

 

Vil du se mer?

FagFlis har butikker i hele landet. Besøk din nærmeste butikk for å se fliser i spennende utstillinger og et stort utvalg av fliser til alle rom. Du finner oversikt over alle våre butikker her.

På vår instagram-side finner du masse inspirasjon til valg av fliser, kombinasjoner, nyheter og trender. Følg oss på Instagram og få daglig inspirasjon rett i feeden.

 

Fagflis

Personvern og cookies