Ceppo-hva-da?


Hva er egentlig en ceppoflis? Hvis du skal ut og jakte dine nye fliser vil du helt sikkert komme over betegnelsen Ceppo, og her ser vi nærmere på originalen og de spennende alternativene innen keramisk flis. 

Design av keramiske fliser blir veldig ofte inspirert av andre materialer, slik som marmor, sement, tre og skifer, og Ceppo di Grè er en særegen naturstein som er mye brukt i arkitektur. Så tidlig som i 2013 fikk vi vår første kolleksjon med keramiske fliser inspirert av Ceppo di Grè (Mirage Norr) og den er fortsatt en av våre mest populære fliser. Se vårt utvalg av ceppofliser nederst i artikkelen. 

Naturlige forekomster av Ceppo di Grè finnes i Lombardia-regionen i Italia, og i dag er det kun ett brudd igjen som henter ut denne steinen. I Italia har de en lang historie med bruk av natursteinen, og tilbake på 50-70-tallet var den veldig populær blant arkitekter verden over.

Bilde av ekte ceppo di gres

Ekte Ceppo Di Gres fra Lombardia i Italia.

Naturens egen terrazzo

Ceppo di Grè har et egenartet utseende som minner om terrazzo. Det er en sedimentær bergart med vakre tilslag av forskjellige mineraler, sementert sammen av kalkstein. Selve navnet henspeiler på nettopp dette, der «Cepp» betyr «stein med småstein», og «Grè» er lokasjonen i Lombardia. Den naturlige fargen er i forskjellige nyanser av grått, ofte med tilslag av blått.

Naturlig Ceppo di Grè er kostbart, samt at det er et porøst materiale som krever en god del behandling og vedlikehold for å holde seg fin. Alternativet med keramiske fliser gir et mye enklere utgangspunkt, og du får vedlikeholdsfrie overflater for både private og offentlige rom.

Oslo-badet ble totalforvandlet med tidløse materialvalg og vakre ceppo-fliser på gulv og i dusjen. Se bildene før og etter her. 

 

Keramiske ceppo-fliser

Det særegne mønsteret i keramiske ceppo-fliser gir deg både praktiske og estetisk vakre overflater. Flisene er spesielt godt egnet som gulvfliser i alle husets rom, i og med at du får takknemlige gulv der ikke alt av skitt vises. På baderom kan flisene gjerne brukes på både gulv og vegg, samt kombineres med andre fliser og materialer. Keramiske ceppofliser krever ikke noe vedlikehold utover vanlig rengjøring.

Vi har flere kolleksjoner med ceppofliser du kan velge blant, og nederst i denne artikkelen kan du se de forskjellige variantene.  Mest kjent er nok serien Mirage Norr med åtte forskjellige farger. I tillegg har vi Vitra Ceppostone, Porcelanosa Ceppo og Cercom Ceppo Di Gres. I tillegg finnes flere av ceppoflisene finnes med 20mm tykkelse som er egnet for legging utendørs.

I Porsgrunn ville de ha et bad utenom det vanlige, og her kan du se hvordan forskjellige fliser blir brukt for å dele rommet inn i soner.

Mirage Norr Hav RR06

Bad med miljøvennlige grå fliser

Mirage Norr 2.0 Vit RR01 60×60. Interiørarkitekt: Ida Lundqvist. Foto: Filippa Tredal


Se vårt utvalg av ceppoflis


Mirage Norr

 

Vitra Ceppostone

 

Porcelanosa Ceppo

 

Cercom Ceppo Di Gres

Vil du se ceppoflis i utstilling?

FagFlis har butikker i hele landet, og der kan du se fliser til alle rom i spennende utstillinger. Finn oversikt over alle våre butikker her.

På vår instagram-side finner du masse inspirasjon til valg av fliser, kombinasjoner, nyheter og trender. Følg oss på Instagram og få daglig inspirasjon rett i feeden.

Fagflis