80 store fliser til badet


Et av de store valgene før badet renoveres er fliser til gulv og vegg, og hvis du allerede har bestemt deg for store fliser har du kommet godt i gang. I denne artikkelen har vi samlet 80 store fliser til badet, fra lyse til mørke farger, mellomtoner og knallfarger.

Alle flisene på denne siden kommer i store formater (fra 60×60 og oppover), og mange av seriene har i tillegg mindre formater og tilhørende mosaikkflis. Ta gjerne kontakt med din butikk for forespørsler om flere formater, priser og lagerstatus.

Finn inspirasjon og fliser i fire kategorier:

 • Fliser til mørke bad
 • Fliser til lyse bad
 • Midt-i-mellom farger
 • Fliser til fargerike bad

 

PS. Finner du ikke akkurat flisen du drømmer om her? Fortvil ikke, vi har nemlig mye mer i sortimentet. Ta kontakt og fortell oss hva du leter etter så hjelper vi deg å finne frem. 

Mørke baderom

For et helt mørkt bad kan du bruke den samme flisen på både gulv og vegg eller kombinere flere forskjellige. Har du god plass kan du med fordel bruke flere fliser for å definere forskjellige soner, for eksempel dusj/våtsone.

Noe å tenke på ved valg av mørke fliser til badet:

 • Gjør gode valg når det kommer til belysning da mørke farger «sluker» en del av lyset. Få gjerne veiledning av profesjonelle til dette, så er du trygg på at badet ikke vil oppleves tungt.
 • Vi anbefaler ofte en noe mørkere fugemasse til disse flisene for at ikke kontrasten mellom flis og fug skal bli for stor. Lyse grå fuger kan se nesten hvite ut mot den mørke flisen.

 

Grå baderomsfliser i stort format til gulv og vegg

Baderom med storformatfliser på gulv og vegg. Flisen heter Grespor Glade Cinza.

 

 

Helt lyse baderom

Lyse fliser gir badet en lett atmosfære. Du kan bruke de alene, som gulvflis og veggflis, eller kombinere de med andre fliser. Lyse fliser gjør seg godt som bakgrunn for øvrig interiør. Sett de gjerne sammen med en baderomsinnredning i treverk eller trespiler, og dekorèr med grønne planter og myke tekstiler.

Noe å tenke på ved valg av lyse fliser til badet:

 • Litt sjatteringer, spetter eller bevegelse i fargen gjør at ikke «alt» av støv og hår synes på gulvet.
 • Dersom du velger en lys fugefarge bør denne impregneres. Les mer om vedlikehold av flis og fug her.

 

Se bilder av badet med Mirage Norr 2.0 Vit lagt i brystningshøyde her.

 

Baderom og dusj med lyse storformatfliser inspirert av naturstein

Baderom med lyse storformatfliser inspirert av naturstein. I dusjen er det montert tillhørende mosaikk. Flisen heter Pavigres Breccia Gold.

De lune fargene

Midt på fargeskalaen har vi et hav av nyanser, og her snakker vi praktiske farger som glir inn i de fleste hjem. Vurder om du ønsker kalde eller varme nyanser, mye mønster eller rolige, ensfargede overflater.

Noe å tenke på ved valg av mellomgrå farger:

 • Velg en fugefarge som ligner flisen for en diskrèt fug. Les mer om valg av fug her. 
 • Dersom flisen har mye mønster eller sjatteringer kan den med fordel kombineres med en annen flis på deler av badet. Vurder gjerne fliser i små formater for å bryte opp, for eksempel som fondvegg eller over brystningshøyde, eller kombiner den med en annen ensfarget, stor flis.

 

Se badet med Vitra Cardostone på gulv og vegg.

 

 

Inngangsparti med ceppofliser

Ceppofliser er inspirert av natursteinen ceppo di grès, ofte omtalt som «naturens terrazzo». Flisen på bildet heter Cercom Ceppo di Gres Avorio

Fargerike baderom

Tenke å starte dagen omgitt av favorittfargen din! Store fliser med farge kan legges kun på gulvet, eller på både gulv og vegg. Det kan brukes som fondvegg for å fremheve deler av badet, som benkeplate eller som bakgrunnsfarge i nisjer.

Noe å tenke på ved valg av fargerike fliser:

 • Velg en farge du trives med. Trender kommer og går, og de vil skifte raskere enn du rekker å pusse opp badet. Les mer om fliser og trender her.
 • Begrens antall farger du velger på flisene. Hold deg gjerne til èn farge (eventuelt kombinert med en nøytral flis nummer to) og pynt med fargerikt tilbehør for å gi rommet mer fres. Flisene skal ligge der i mange år, og det er lettere å variere stylingen om du kun har den ene fargen som bakgrunn.

 

Se bildene av badet i Bodø med store, blå fliser på gulv og fondvegg.

 

Røde fliser på gulv og dusjvegg

Mutina Pico Up Red

 

Vil du vite mer?

I våre butikker kan du se et stort utvalg store fliser. Der får du god hjelp av våre dyktige kollegaer slik at du kan planlegge ditt nye baderom, entrè, kjøkken eller peis. Du finner alle våre butikker her.

Vi deler også inspirasjon, tips og nyheter på våre profiler i sosiale medier. Følg oss på Facebook, Instagram og Pinterest for mer spennende innhold.

 

 

Fagflis