20mm fliser til terrasse og hage


Flisheller er ekstra sterke keramiske fliser med 20mm tykkelse og veldig godt egnet til terrasse og hage. Flisene kan legges på dekke, plen eller grus, eller på føtter på terrassen, og selve monteringen er meget enkel. Her kan du lese mer om våre frostsikre utefliser fra Mirage og systemgulv med føtter (pidestaller) fra Buzon.

20mm fliser for alle kanter, trapper og hjørner

Fra Mirage finnes fliser for alle områder utendørs. Enten du vil legge fliser på terrasse eller balkong, legge flisheller i gress eller grus eller flislegge trappen, det finnes fliser og spesialdeler for alle flater. Supplèr den nye terrassen med matchende blomsterkasser for et helhetlig uttrykk.

For utendørs bruk er det viktig at flisen er frostsikker. Denne egenskapen innebærer at flisene er så hardbrente og tette at porestrukturen ikke tillater vanninntrenging av betydning i flisen. Den øvre grensen for tillatt vannoppsug i frostsikre fliser er <0,5%.

Flisens tykkelse er viktig når de skal legges utendørs uten å limes. En vanlig 60x60cm flis har ofte en tykkelse på ca 10mm, mens fliser som skal legges på føtter, i gress eller grus må ha en tykkelse på 20mm. Dersom de legges på føtter med høyde over 10cm må flisen i tillegg ha en forsterkning på undersiden. Dette bestilles fra fabrikk og flisen vil komme med et ferdig montert fiberarmert nett eller en galvanisert stålplate på undersiden.

Se flislagt uteområder her!

Illustrasjon av flislagt uteområde

20mm fliser fra Mirage til alle områder utendørs

Føtter (pidestaller) fra Buzon

For å legge fliser som systemgulv (uten at de limes) bruker du pidestaller, oftest kalt "føtter". I hovedsak benyttes føtter med fast eller justerbar høyde. Føttene med fast høyde kan ikke justeres og vil ha en jevn høyde på 15mm. Disse egner seg best der underlaget er helt plant og uten ujevnheter. Justerbare føtter kan heves og finjusteres, og dersom underlaget har en helning eller er ujevnt vil denne typen føtter være mest hensiktsmessig. Høyden på de justerbare føttene er fra 18mm og oppover.

På toppen av alle føtter er det en liten klaff som angir fugebredde. Som standard ligger denne bredden på ca 3mm. De åpne fugene mellom flisene gir overflatevann mulighet til å renne vekk fra flisgulvet.

Hvor mange føtter du trenger per flis varierer med flisens størrelse. Din butikk eller salgskontor hjelper deg med utregning av dette.

Se det komplette sortimentet av pidestaller fra Buzon her

flislagt terrasse med fliser på føtter

Fliser lagt på justerbare føtter fra Buzon. Slik ser det ut under flisgulvet, men føttene blir skjult bak en endeløsning/ lister eller lagt mot en vegg.

Vedlikeholdsfritt

Fliser for utendørs bruk er enkle å vedlikeholde. I praksis trenger de ikke annet enn normal rengjøring med klut eller høytrykksspyler. I og med at flisene er tette skal de ikke impregneres, oljes eller behandles på noen måte og du sparer deg dermed for mye tid hver sesong.

Stort utvalg av 20mm fliser fra Mirage

Det finnes mye å velge i når det kommer til utendørs fliser, og her kan du se et utvalg fliser med forskjellig uttrykk. Alle flisene under kommer som 20mm tykke fliser for utvendige områder. Vil du se mer? Ta turen innom en av våre butikker for å se fliser og fargeutvalg for utendørs fliser. Finn din butikk her. 

Se det komplette sortimentet av 20mm fliser fra Mirage her!

 

Utendørs frostsikre fliser med tekstur

Mirage Quarziti QR03 Waterfall

Grå fliser inspirert av naturstein til terrasse

Mirage NaMe Lumnezia

keramisk flis legges som heller i gresset

Mirage Pierre Blue

 

Fagflis