Spennende løsninger til badet


Hvis 2020 er året du skal fornye badet er du kanskje i gang med å planlegge det allerede. Og om du ønsker å gjøre noe litt utenom det vanlige burde du ta en titt på forslagene nedenfor. Her har vi tre spennende alternativer til måter å flislegge på som gjør badet litt annerledes.

Bruk gulvflisen som høy sokkelflis

I stedet for å la gulv og veggflis møtes i overgangen kan du la gulvflisen fortsette litt opp på veggen. Du lager på en måte et «basseng» med gulvflisen som på bildet under. Tradisjonelt bruker vi sokkelfliser på rundt 10cm bredde, men på dette badet er den lagt en god del høyere opp på veggen. Veggflisen kan gjerne være en kontrastfarge, og veldig gjerne i et helt annet format slik at den skiller seg godt ut fra gulvflisen. Dette kan også være en god løsning om du ønsker noen slette, malte vegger på badet. Du får da en slitesterk kant nederst der det er mest slitasje, men det er en mer trendy tilnærming til en tradisjonell sokkelflis. 

Se flere bilder fra denne eneboligen her. 

 

Elegant bad med stående grønne veggfliser

Gulvflis: Mirage Norr Vit. Veggflis: Porcelanosa Malaga Ocean.

Lag organiske former

Hvis du har et bad av litt størrelse kan det å gjøre hjørner om til avrundede former være en spennende løsning. Hvor små fliser du må ha for å komme rundt hjørnet avhenger av radius på det avrundede hjørnet, men mosaikk er som regel et godt valg og her finnes det veldig mye å velge blant. De kan være laget av keramikk eller glass, være matte eller blanke, lyse eller mørke eller alt i mellom. De fleste har sett de små kvadratiske mosaikkene, men visste du at de finnes som avlange fliser også? Dette kalles gjerne stavmosaikk og er det som er avbildet nedenfor. 

Ofte kan det være lurt å finne hovedflisen først (dersom du ikke skal ha mosaikk på hele badet) og så finne en mosaikk som passer til etterpå. Mange serier kommer med tilhørende mosaikk, eller du kan velge en kontrastfarge fra en helt annen serie. 

Se mer fra dette badet her. 

Flislegge runde hjørner

Bruk mosaikk til å flislegge runde hjørner

Velg gigantfliser til dusjen

Der vi tidligere valgte mosaikk i dusjen for at denne skulle stå frem som et eget element har vi nå mulighet til å legge gigantfliser i stedet. Kan du tenke deg noe mer praktisk enn en fugefri dusj? 

Teknologien bak keramisk flis når stadig nye høyder og det er nå mulig å lage fliser med over 3 meter lengde. Kombiner den med andre storformatfliser eller la den stå frem i sterk kontrast til små fliser. Lag en mørk og behagelig «hule» eller et lyst og lett dusjhjørne. Mulighetene er mange og du kommer til å elske det enkle renholdet i denne dusjen.

Vil du se flere alternativer til gigantiske fliser? Mirage og Cæsar er to store, italienske leverandører av keramisk flis, og de har begge et godt utvalg av ekstremt store fliser.

Fugefri dusj med store fliser

Mirage Glocal

Har du en helt annen idè som du trenger hjelp med? Da anbefaler vi å ta kontakt med oss i våre butikker. Det aller meste er mulig å realisere så lenge du har riktig flis og riktig håndverker, og vi elsker å hjelpe våre kunder på vei mot unike og spennende prosjekter. Du finner alle våre butikker her: https://fagflis.no/butikkoversikt/

Vi snakkes! 🙂

Vil du ha enda flere ideer? Følg med på vår instagramkonto for en daglig dose med inspirasjon. 

 

 

Fagflis