Legg fliser på tregulvet


I noen tilfeller kan det være en fordel å la et eksisterende tregulv bli liggende, og ønsker du så fliser på toppen har dette normalt bydd på en rekke utfordringer og begrensninger. Ikke nå lenger! Nå kan du sparkle rett på tregulvet med den fiberarmerte avrettingsmassen Schönox HS 50, og legge fliser over. 

HS 50 er en avrettingsmasse med et bredt spekter av bruksområder. Den har de beste egenskapene fra sement og gips, noe som gjør den til en lavspenningshybrid sparkelmasse. Selv i tykke lag er den belegningsklar etter 24 timer! 

HS 50 har så mange fordeler at vi vet nesten ikke hvor vi skal starte: Den er ekstremt sterk, har kort herdetid, kan legges i både tynne og tykke lag, har lav spenning (krymp), passer for varmekabler, er selvutjevnende og har lave utslipp (EMICODE EC 1PLUS R). 

Les og last ned produkbladet for Schönox HS 50 her.

 

Forarbeid på eksisterende tregulv

Som i alle andre tilfeller må underlaget være tørt, rent og fritt for olje, støv og lignende. Sørg for at tregulvet er stabilt og bæredyktig. Tregulvet skal ha minimum cc60, og sponplater monteres i dragere og i not og fjær system. Armeringsnettet Schönox PZG festes til treunderlaget med stifter, og langs alle vegger benytter du Schönox RS 50 som ekspansjonslist i forkant av sparklingen. 

Før du går i gang med avrettingen skal tregulvet primes med KH Fix. KH Fix er en ferdigblandet og bruksklar primer, så her er det bare å sette i gang. 

 

Avretting og flislegging

For å legge storformat fliser må du avrette med en høyde på minimum 12 mm på tregulv inkludert armering. Eventuell høyde på varmekabler kommer i tillegg. 

Ved avretting og flislegging av tregulv er det viktig å legge inn nødvendig bevegelsesfuge i flissjiktet. Denne må legges i seksjoner på 4x4meter (hver 16 kvm) og du benytter Schönox SMP i fugene. Avrettingsmassen kan tømmes eller pumpes over tregulvet og etter ca 2-3 timer er gulvet gangbart. 

Det er viktig å merke seg at flisene som skal legges på et slikt gulv skal ha en maksimal størrelse på 60×60 cm og de bør ha en tykkelse på minimum 8mm. De aller fleste fliser i dette formatet er tykke nok, og det finnes et rikt utvalg fliser opp til 60×60 cm. Fliser i porcellanatokvalitet er godt egnet.

Les mer: Porcellanatofliser for private og offentlige rom 

 

 Bruksområder

Det er naturligvis flere bruksområder for HS 50. Den kan benyttes i private så vel som offentlige miljøer, inkludert industriområder. Du kan avrette på nye og gamle gulv, og den kan legges under alt fra fliser til tepper, gulvbelegg, parkett og epoxy. 

Lurer du på om Schönox HS 50 kan brukes i ditt prosjekt? Finn din butikk her og snakk med våre dyktige medarbeidere. 

 

Schönox

Schönox er en del av Sika AG, en verdensomspennende virksomhet innenfor spesialkjemi. Sika AG, som har sin beliggenhet i Baar, Sveits, ble grunnlagt i 1910 og har fokus på kjemiske spesialprodukter til bygg og industri.

FagFlis er eneste norske leverandør av Schönox. 

Store hvite fliser inspirert av terrazzo med lys fuge

Flis: Cæsar Autore Trevi

Fagflis