Kjellerbad med grønne fliser

prosjektinformasjon

Arkitekt
ASAS Arkitektur AS v. Ola Spangen
Utførende:
VB Martinsen & Brodahl AS, Råholt Bygg AS
Leverandør:
41zero42, Cæsar, TopCer
Byggeår:
2022

prosjektbeskrivelse

Prosjektet

Badet er lyst og innredet med en smakfull og varm kombinasjon av grønne veggfliser, lyse gulvfliser og eik. Veggflisene fra serien 41zero42 Biscuit er i en svakt grønn nyanse med helmatt overflate, og det er montert tre forskjellige varianter: Dune (buet), Strip (rillet) og Plain (flat). Biscuit Strip dekker den ene veggen i dusjen og Dune dekker den andre. Glassveggen gir en naturlig overgang fra Dune til den flate overflaten i Plain. I tillegg til Biscuit er det montert en dypere grønn flis fra TopCer over servanten, også denne matt og i format 10×30.

Gulvflisen er en lys og varm porcellanatoflis med en rolig sjattering, og formatet 60×60 cm ligger på hele gulvet inkludert dusjområdet. Flisen er også montert som en bred sokkel nederst på veggen.

Arkitekt Ola Spangen om baderommet:


«Badet er totalrenovert og tidligere mindre bad og toalett slått sammen til ett større rom. Rommet er delt i tre soner. Toalett og dusj nærmest fasaden, dobbelservant, oppbevaring og speil i midten, samt en teknisk sone med hyller, vvb, vaskemaskin og tørketrommel. Sonene understrekes med variert bruk av veggfliser og hvite flater. Den tekniske sonen er adskilt med et draperi for å kunne gjemme unna skittentøy og rot på en rask måte.

Gulvet er enhetlig lyst og trekkes opp som sokkel. Veggene flukter med sokkelen for å unngå skygge- og støvkant. Fire lyskilder med dimming kan justere stemningen ila dagen og i takt med årstidene. Under servantskapet er lyset sensorstyrt slik at dette går på automatisk for eksempel ved nattlige besøk. Lysene over speilet gir et godt lys skrått ovenfra for brukeren.

Det er installert en matt glassdør for å følge materialpaletten og slippe lys ut i gangen på utsiden uten at noen kan se inn på badet. Dagslysmengden i rommene er betraktelig forbedret etter ombyggingen. Farge- og materialpaletten er bevisst valgt for å maksimere mengden behagelig lys. Grønntonene og detaljer i hvitlasert eik, er referanser til naturen og gir en dempet, rolig atmosfære. Samme flistyper er valgt med ulik mønstring også for å imitere mer naturnære uttrykk med variasjon i form, lys og skygge. Det perfekte imperfekte. Svarte detaljer understreker de øvrige fargene som tydelige apostrofer. Funksjonelle detaljer som vridere og armaturer er prioritert til å stå ut som kontraster.»

Fliser

41zero42 Biscuit Salvia Plain, Dune og Strip
Cæsar Built Path 60×60
TopCer Dark Green Color no. 18

Fagflis