Rosa fliser og originale detaljer

prosjektinformasjon

Arkitekt
Mathias Højfeldt Nielsen og Isabelle von der Fehr Drivenes
Utførende:
Oslo Elektro og rør (baderom)
Leverandør:
Cæsar, Quintessenza
Byggeår:
2022

prosjektbeskrivelse

Prosjektet

Loftsleiligheten i Oslo har gått igjennom en omfattende forvandling og står frem som et tidsriktig, varmt og innbydende hjem. Her kan du lese arkitektenes egne tanker rundt planlegging og design av interiøret:

«Badet er kompakt men romslig, og føles omfavnende og varmt i det døren åpnes. Ved å montere små fliser vertikalt i hele dusjnisjen spiller vi på rommets gode takhøyde,  og det lille badet oppleves større og luftigere. Storformatflisene med terrazzo-mønster på gulvet er levende i uttrykket og skaper en fin kontrast til de rolige, homogene flisene i dusjen.

De eksisterende trebjelkene er essensielle for utformingen av rommet og valg av fargepalett. Vi ønsket å fremheve bygningsstrukturen som gjennomgående linjer i layouten, samtidig som de varme tonene i flisene referer tilbake til treets glød.

Terrazzoflisen i entrèen og kjøkkenet kommer ut av et praktisk behov. Vi ønsket ikke å gå rett inn på tregulvet når vi ankommer leiligheten, men heller ha en liten definert sone som er mer robust. Terrazzoflisen ble ført videre inn i leiligheten på et lite platå langs veggen som kan brukes til planter, bilder og blomster. For å skape et helhetlig inntrykk i stuen kledde vi også inn en halvmur i samme flis, og slik fremstår den som et bevisst, fint element i det åpne rommet. Halvmuren definerer kjøkken og stue som to separate rom.»

Fliser 

Quintessenza Tinte Rosa
Cæsar Autore Taormina (utgått farge, flere finnes)
Quarella Urban Grain Brooklyn

Fugemasse: Schönox SF Design hvit

Fagflis