Havestue Oslo

prosjektinformasjon

Interiørarkitekt:
Oslo Aula
Utførende:
Marmotec AS
Leverandør:
Mirage, Vitra
Byggeår:
2021

prosjektbeskrivelse

Prosjektet

Fellesrommet i sameiet Elisenberghus fungerte dårlig, og Oslo Aula ble hyret for å modernisere og designe et brukervennlig rom i tilknytning til borettslagets hage.

«Gjennom prosjektet har vi fokusert på å skape funksjonelle løsninger med høy kvalitet. Farger, materialer og nye elementer er utarbeidet med bakgrunn i det arkitektoniske utgangspunktet, samt rommets beliggenhet mot hagen. Paletten består derfor av lyse, friske og jordlige toner som til sammen skaper en harmonisk og dynamisk palett.

Det gamle gulvet ble byttet ut med fliser for enkelt vedlikehold. Vegger og tak ble sparklet og malt i gylne toner, og det ble satt inn et lite og praktisk kjøkken. Fra entreen strekker det seg en vegg av blanke grønne fliser som tar med seg hagens farger inn i rommet, samtidig som de skaper en kontrast til de ellers duse tonene og matte overflatene. Veggflisene utgjør på mange måter rommets fokalpunkt og kan ses på som rommets smykke. Møblementet i eik gir rommet et varmt og lunt preg, mens de rødlakkerte stolbeinene trekker linjer til byggets teglsteinsfasade. Disse ulike elementene resulterer i et innbydende rom som fasiliterer for sosiale sammenkomster og økt bruk.»

Oslo Aula

Fliser

Gulv:  Mirage Norr 2.0 Vit 60×60
Vegg: Vitra Retromix 10×10 Emerald Green

Foto: Oslo Aula

Fagflis