Enebolig med flislagt terrasse

prosjektinformasjon

Leverandør:
Mirage, Buzon, Quintessenza, Serenissima, Porcelaingres
Byggeår:
2020/ 2021

prosjektbeskrivelse

Prosjektet

Eneboligen på Vinterbro utenfor Oslo har et spennende uteområde med flislagt terrasse og bassengområde.

Terrassen er delt over to plan, med en bred trapp som leder ned til bassengområdet. Hele området er flislagt med 60×60-fliser fra kolleksjonen MashUp, en lys og lett betonginspirert flis. Terrassen er bygget opp av bjelkelag og stendere med Buzon pidestaller montert oppå dette. Pidestallene er justerbare og tar høyde for fall , og det er lagt 2mm trinnlyddemper mellom flis og pidestall for å dempe trinnlyd ved bruk.

Les mer om flislagte uteområder her. 

Trappeflisene er spesialbestilt på mål, og trappen er konstruert med både limte fliser og pidestaller. Flisene rundt svømmebassenget er spesialbestilt med vinkler og nedkanter tilpasset bassengets utforming. Monteringen er også her en kombinasjon av pidestaller og lim for å sikre stabilitet.

Eneboligen har et minimalistisk og elegant interiør. Stuen vender mot uteområdet og her har peisen fått en vakker kledning med flisen Dom Mun White i to størrelser – 90x90cm og 60x120cm. De to formatene ble valgt spesielt for å unngå fuger inne i avlukkene på siden av peisen.

Baderommet er en liten fargebombe i det ellers dempede interiøret. Hele veggen med møblement og dusj er flislagt med en varm, cotto-farget veggflis montert i fiskebeinsmønster. Veggen er fuget med en mørkere fugefarge som fremhever leggemønsteret. Gulvet og halvveggen i dusjen er kledd med ceppoflisen Mirage Norr Farge, og de øvrige veggene med en ensfarget 60×60-flis med teksturert overflate.

 

Fliser

Terrasse

Mirage MashUp 60×60 MP01 ST 20MM (utgått)
Buzon Pedestal PB 01 28/42mm Justerbar
Buzon Avstandsstykke 3mm fugebredde
Buzon trinnlyddemper U-E10/U-E20 pad 2mm

Baderom

Mirage Norr Farge RR05 
Quintessenza Pigmento Terra 6×37
Porcelaingres Color Studio 60×60 Powder

Peis

Dom Mun 

Fagflis