Enebolig Bodø

prosjektinformasjon

Arkitekt
Gnist arkitekter AS v/ Sivilarkitekt Berit Naustvoll
Utførende:
Proffkeramikeren Bodø AS
Leverandør:
Mirage , Dom
Byggeår:
2020

prosjektbeskrivelse

Prosjektet


«Inspirasjonen var mangelen på liv og farge i de aller fleste bad som har vært laget og/eller vist frem de siste årene. Jeg er tilhenger av å ikke bruke for mye farge og dekor på badet, men litt personlighet og egen mening mener jeg interiører bør vise. Alt falt på plass da jeg fant de blå flisene, de kunne jeg ganske enkelt ikke motstå. Når de i tillegg passet godt til bildet jeg hadde lyst til å bruke på veggen, så måtte det bli slik.»

Berit Naustvoll

 

Så langt nord som Bodø, men inspirert av Antarktis, stemningen i dette badet er sval og rolig. Lette fargevalg i blått, hvitt og lyst treverk er nøye avpasset med en vakker fototapet over badekaret.

De store, blå flisene dekker gulvet og hele bakveggen bak dusj, badekar og wc. Ved å trekke den blå fargen opp til taket fremheves området og blikket dras umiddelbart langt inn i rommet. Innfellbare dusjdører gjør at plassen mellom wc og badekar er fri når dusjen ikke er i bruk. Gulvflisene i dusjsonen er kappet skrått for å lage et diskrèt fall mot sluket.

De 3 øvrige veggene er kledd med veggfliser i format 20×60 lagt i brystningshøyde. Veggflisen er hvit og blank og har en rolig overflate. Flisen er også lagt som list rundt vinduet og inn i selve vinduskarmen. Dette gir en lettstelt og varig vinduskarm over badekaret. Over veggflisen er veggene kledd med trespiler.

Fliser

Gulvflis: Mirage Lemmy Indio 60×60
Veggflis: Dom Resort Ash matt 20×60

 

Foto: Karianne Grønbech

Fagflis