5 ideer til det lille toalettet


Litt kjedelig i husets minste rom? Vi gir deg 5 gode idèer som løfter toalettrommet til nye høyder! Toalettet er gjerne ikke det første vi tenker på at trenger en oppfriskning, men her trenger det absolutt ikke være anonymt.

Legg fliser på gulvet

Enkelt toalett med mønsterflis på gulv

Gulv: Mutina Azulej Estrela Nero

Dette er en sikker vinner for å freshe opp det lille rommet. Du trenger kanskje bare et par kvadratmeter fliser, og det vil heve interiøret betraktelig.

Ønsker du et gulv med litt wow-faktor slår du til med favorittfargen, terrazzoflis eller et spennende mønster. Se for eksempel Mutina Pico, 41zero42 Pack eller Cir Venezia.

Du kan også legge en stor flis på hele gulvet. De små toalettene har gjerne ikke noe fall mot sluk og det er da mulig å dekke hele gulvet med denne ene flisen. Du slipper fug og gulvet vil oppleves som et støpt gulv. Vær obs på at det kan være utfordringer avhengig av rommets form, soilrør og lignende, så snakk med din håndverker om akkurat ditt rom før du bestiller flis.

Flisen Norr kommer i størrelsen 120x278cm.

Lag en fondvegg

Alle veggene kan i utgangspunktet benyttes som fondvegg, men vanligst er det å velge enten veggen bak toalettet eller bak baderomsinnredningen. Øynene våre trekkes automatisk mot det som skiller seg ut, så denne veggen vil bli et blikkfang. Har du en sisternekasse som ikke går helt til taket kan du velge å kun flislegge til toppen av denne.

Flere idèer:
1. Velg en teksturert 3D flis og mal de øvrige veggene i en matchende farge.
2. Bruk gulvflisen som fondvegg.
3. Hent frem din favorittfarge og legg fargesprakende fliser på hele veggen.
4. Legg en flis inspirert av treverk for en varmere stil.
5. Mønsterfliser kan også legges på veggen, og avlange fliser kan legges i fiskebeinsmønster.

Fliser i brystningshøyde

Brystning er godt på vei tilbake i trendbildet, og fliser kan gjerne legges på bare halve veggen. Over flisene maler eller tapetserer du opp til taket.

Hvilke fliser du skal velge kommer helt an på stilen du vil ha: Klassiske fliser med tilhørende brystningsbord, minimalistiske fliser avsluttet med en flat list eller rett og slett èn stor flis i hele brystningshøyden.

Se alle bildene av badet med blå fliser, veggflis i brystningshøyde og spiletapet her. 

Baderom med lyst treverk og hvite og blå fliser

Hvite veggfliser i brystningshøyde

Kjør på med farger

Har du en fargedrøm du ikke har fått realisert ellers i huset? På tide å hente frem fargekartet og lage et unikt toalett. Toalettet er gjerne såpass separert fra det øvrige interiøret at du kan være litt vågal her. Kjør på med din favorittfarge på alle vegger (eller gulv!). Husk at taket også kan være i andre farger enn hvitt.

Fliser er så mye mer enn de «vanlige grå», og vi har et sortiment spekket med fargerike alternativer. Fra de helt klare og fargesterke til sobre pasteller og jordnære farger. Ta gjerne med en fargeprøve når du besøker butikkene våre for å lettere finne akkurat den fargen du ønsker deg.

Se toalettene med fargerike fliser på hovedkontoret til Porsche.

Fargerike fliser i pastellfarger

Self Eureka – skråskjærte veggfliser i 8 farger

Lag et tema

Når vi nå snakker kreativitet, det er her du kan ta det helt ut! Gøyale konsepter kan bli litt mye for et helt hus, men på et lite toalett er det helt perfekt.

Et morsomt eksempel er «utedoen» i hovedkontoret til Vipps i Oslo. Her er det brukt en flis inspirert av treverk for å få den riktige stemningen. Eller hva med de tropisk-inspirerte toalettene til restauranten Sjøslag? Veggene her er dekket av fliser fra 41zero42 Paper41 Pro. Vil du heller ha et søtere tema? Da er Paper41 Lux et blomstrende alternativ.

Det finnes knapt grenser for hvilke temaer som kan brukes på toalettrommet. Sukkertøyssøtt med pastellfarger, luksusfølelsen med gull og glamour eller hulen med sorte fliser og sort tak. Disco, hytte, barnevennlig, under havet, naturlig, eklektisk… Go nuts!

Eksempler på morsomme temaer til toalettrommet

Morsomme temaer på toalettene til Vipps i Oslo

Vil du se mer?

På Instagram deler vi tips, inspirasjon og nyheter fra vår flisverden. Klikk her for å se vår profil og følg oss gjerne for masse inspirasjon til ditt neste prosjekt.  Vi vil gjerne se flisene våre i ditt hus, så husk å vise oss med #fagflis.

 

 

 

 

Fagflis