Fargerike fliser i 2024 – 5 spennende kolleksjoner


Nå skal hjemmene våre være fargerike, gjerne med interessante kontraster og fargesatte overflater fra gulv til tak. Keramiske fliser er ikke noe unntak, og blant nye og relanserte fliser i 2024 finnes flere spennende kolleksjoner med farger i fokus. Her ser du 5  fargerike flisserier som går rett inn i trendbildet for 2024.

Ny overflate i Tekla-serien Färgblock

Färgblock ble først lansert med kun blank overflate, og nå er den fargerike kolleksjonen oppdatert med matte overflater. Serien er designet av den svenske designeren og fargeeksperten Tekla Evelina Severin – best kjent som Tekla. Fargekartet er utarbeidet for å gi frihet i designfasen, med lekne kontraster og ton-i-ton paletter.

Den nye overflaten gjør serien komplett, og flisene kan brukes i alle rom, fra bad til kjøkken, peis og offentlige områder.  Flisene egner seg til både gulv og vegg og produseres i format 5x15cm.

Bli inspirert av Tekla sin fargerike fliskolleksjon her.

Quintessenza Färgblock designet av svenske Tekla, een fargerike serie med matt og blank overflate i størrelse 5x15cm.

Du trenger ikke nøye deg med bare èn flis på badet

Superclassica SCG er den tredje utgaven i Superclassica-trilogien, og nok en gang er uttrykket helt nytt. Små veggfliser i vakre toner kombineres med store fliser inspirert av terrazzo og naturstein. Gulvflisen Patchy har en interessant kombinasjon av sement og terrazzo på en matt overflate. Veggflisene er vakre, med blank glasur og en ujevn overflate for et retro preg.

Superclassica SCG egner seg til de fleste prosjekter, fra privatboliger til interiør i offentlige bygg.

Her kan du se hele Superclassica SCG-serien. 

41zero42 Superclassica SCG – tredje utgave av Superclassica-trilogien med fargerike og retroinspirerte veggfliser.

Vil du freshe opp kjøkkenet med fargerike fliser? Finn inspirasjon blant disse 100 bildene, kun med kjøkken.

3D-flisen Marea utvider fargekartet

Marea er som en skulptur inspirert av bølgenes formasjon. Overflaten er enten konkav eller konveks (eller flat) og gir assosiasjoner til bølger som reiser seg og dypet på baksiden. Fargekartet er utvidet med 5 og inkluderer nå totalt 11 farger. Fra nøytral hvit og lys grå til dus blå, grønn og rosa, burgunder, sort og den forgylte varianten Oro. Flisene kommer best til sin rett med en ton-i-ton fugefarge, så her anbefaler vi helt klart en kombinasjon med fug fra Fugabella Color.

Quintessenza Marea er en ren veggflis, og den passer til vegger i kjøkken og baderom, på peis eller vegger i offentlige rom. De fargerike flisene er dekorative i seg selv, og de får en ekstra dimensjon av lys og skygge med riktig belysning.

Se forskjellige måter å bruke Marea-flisene på her.

Quintessenza Marea er inspirert av bølgenes formasjon og produseres i 11 farger.

Nye farger i den fargerike serien VitrA Color 2.0

Vitra Color har vært med oss lenge, og i år gjenoppstår den med et splitter nytt fargekart og nytt format: 5x20cm. Du vil fortsatt finne velkjente formater som 5×5, 10×10, 15×15, 20×20 og 10×30. De nye fargekartet består av 21 farger, fra nøytrale hvite og grå nyanser til fargerike fliser i gult, grønt, rødt og blått i forskjellige valører.

Color 2.0 er en modulbasert serie som betyr at de forskjellige formatene kan benyttes sammen samtidig som du beholder fugefølge (fug treffer fug i overgangen mellom flisene). Dette gir en stor frihet i designfasen, og du kan leke med kombinasjoner av både farge og format. VitrA-flisene egner seg for alle rom i private hjem i tillegg til å være veldig godt egnet til større prosjekter, garderober og badeanlegg.

Her kan du se kolleksjonen VitrA Color 2.0.

Vitra Color 2.0 er en komplett oppgradering av color-serien, med nye farger og formatet 5x20cm.

Fiskebeinsflisen Mews med nye farger

Mutina Mews er en kolleksjon designet av britiske Barber & Osgerby. Farger og formater er inspirert av gatene i London, og serien har lenge vært populær her i nord. Nå utvides serien med tre nye farger: rosa, grønn og blå. Hver farge leveres i en rekke forskjellige nyanser og overflatene har et spennende uttrykk og masse liv.

Hele Mews-serien kan du se her.

Mutina Mews, designet av duoen Barber & Osgerby, med farger inspirert av gater i London.

Vil du ha mer inspirasjon?

På Instagram deler vi inspirasjon, tips og nyheter med fliser til alle typer rom, ute og inne. Følg oss på @fagflis.

I  FagFlis-butikkene finner du spennende utstillinger og et stort utvalg fliser i alle kategorier. Her har vi dyktige medarbeidere som kan hjelpe deg i mål med ditt prosjekt. Oversikt over alle våre avdelinger finner du her. 

Fagflis